Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergman Rock premiärspelar i Borlänge

Annons

En väl vald slump. Så vill bandet kalla det faktum att premiären sker i Borlänge.

- De senaste turnéernas premiärer har varit förlagda till Stockholm och det känns kul att börja någon annanstans, säger bandets gitarrist Conny Nimmersjö.

I bagaget har sextetten nya miniplattan, den briljant betitlade, Bonjour baberiba pt II. Skivan rymmer sju spår, varav Crack of dawn är en cover på Voidoids medan Unforced peace skrevs av mytomspunne Roky Erickson.

- Det är en ganska udda låt. Den enda inspelning som finns med honom är den som hans mamma spelade in med hjälp av en bandspelare medan han låg i sjukhussängen.

Skivinspelningen beskrivs av Conny som betydligt mer spontan än den självbetitlade debuten.

- Det vi skapade då var avsevärt mer välproducerat. Den här gången lirade vi in mycket live på betydligt kortare tid. Vi har mer material och kommer att släppa ytterligare något i höst.

- Jag vet inte om det blir en fullängdare, en ep eller kanske bara en singel. Vi får se.

Som uppvärmare under de nio spelningarna, som även tar gruppen till Danmark och Norge, återfinns Ossler - tidigare gitarrist i Wilmer X. Som soloartist är han aktuell med sitt fjärde album, Krank.

Hur kommer det sig att valet föll på honom?

- Jag spelar på ett par låtar på hans platta och som artist förtjänar han verkligen att komma ut mer eftersom han är så pass bra. Vår sångare Thomas Öberg känner honom sedan tidigare, de är ju från Helsingborg båda två. Det är en trevlig man.

Du har lirat en del med Thåström på sistone också?

- Jo, vi har repat tillsammans och gjort en del inspelningar. Hans kommande är en skiva som växer fram långsamt och det går inte att säga hur den blir i slutändan. Jag vågar inte säga mer om den, men det har varit jävligt kul.

Tanken med Bergman Rock var enkel, åtminstone i teorin.

Genom att skriva låtar på engelska skulle Bob Hund få ut sin musik även utanför Skandinavien.

Läsare med minnet i behåll kommer kanske ihåg att man gjorde en bejublad spelning i London, påhejad av svensk massmedia, men det var hela fem år sedan nu.

Vad har egentligen hänt sedan dess?

- Vi väntar fortfarande, säger gitarristen, och skrattar.

- Nedgången inom skivbranschen har inte gynnat oss och det är få nya band som blir kontrakterade. Det går inte att bunta ihop oss med en våg, vilket alltid varit både vår fördel och akilleshäl.

Men den populära och omskrivna postpunk-vågen borde väl kunna ge er en knuff framåt?

- Jo, band som Rapture har säkert samma rötter som oss så det vore kanske rättvist att vi skulle kunna få någon sorts uppmärksamhet.

- Samtidigt är de flesta av de människorna tjugo bast och gör sig bra på bild i NME. Det funkar inte för oss, vilket är ett problem. Men det är mest engelsmännen som är fixerade vid det där.

Ni har inga planer på att lägga ner och återigen fokusera hundra procent på bob hund?

- Nej, så kan vi inte tänka nu. Särskilt inte när vi är så nöjda med den nya plattan. Vi kämpar vidare och tänker köra det här rejält i botten innan vi ger upp.

PATRIK WIRÉN

Mer läsning

Annons