Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa hyllningsbandet koras

Annons

Sweden Rock Tribute är en årlig rocktävling som anordnas för tredje gången. Tidigare har tävlingen bara hållits i Stockholm men i år är de olika deltävlingarna spridda ute i landet. På fredag är det Borlänges tur.

- Vi är det enda dalabandet med i startfältet så vi hoppas att hemmapubliken kommer och stöttar oss nu, säger Per Staffas.

Bandet kommer att hylla Ebba Grön och har 20 minuter på sig att övertyga juryn om att just de ska gå vidare till semifinalen den 12 maj på Tyrol i Stockholm. Ebba Gold är det mest rutinerade bandet i fredagens startfält - de deltar för tredje gången.

- Vi kommer naturligtvis att göra allt vi kan för att gå vidare, men tar ändå det här mer som en vanlig spelning. Av erfarenhet vet vi att de band som satsar på att vara riktiga look-alikes brukar gå bäst hem hos juryn. Det är lite synd eftersom det faktiskt är en hyllningstävling och vi gör ju våra egna tolkningar av artisterna, säger Per Staffas.

Några av de andra banden som tävlar i Borlänge är bland annat Sad But True som Metallica, Southern Souls som Lynyrd Skynyrd och Big Slix som Danko Jones.

- Det blir hård konkurrans, de andra banden är riktigt bra, så det är svårt att säga hur det slutar. Men det är klart att vi vill vinna alltihop och bli svenska mästare 2007, säger Per Staffas.

Ebba Gold kommer på fredag att göra det som de är bäst på enligt Per Staffas. Nämligen att spela alla hitsen, få med publiken och röja på scenen.

Mer läsning

Annons