Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäst sväng i finalen

Annons

Det var några omdömen från juryn om vinnarna, som spelar hårdrock influerade av bland annat det kristna metalbandet Stryper. Henric Hermansson, Robert Olsson och David Olsson heter medlemmarna, som till vardags återfinns i byn Emaus i Dala-Järna.

Länsfinalen på Cozmoz visade att det finns gott om unga musiker som kan ge allt när det gäller. Det var betydligt bättre driv i de flesta banden jämfört med de tidigare delfinalerna. När juryn räknade samman sina poäng hamnade singer/songwritern Hanna Berglund från Falun på andra plats med ett framträdande där hon visade upp en talang både som låtskrivare och scenartist.

60-talspoparna i The roayalties från Borlänge blev bandet som råkade ut för kvällens teknikstrul när sångarens mikrofon inte fungerade. Efter en omstart lyckades bandet samla sig och slutade på tredje plats. Bland de tolv banden kan för övrigt nämnas lördagkvällens mest originella framträdande, trion Lucky lucky pigeons från Borlänge med sin charmiga synthpop till förinspelade beats.

Mest röj på scenen hade Truckdiesel från Malung som hann med att låta gitarristen spela sittande på sångarens axlar. Kvällens ensammaste var Anders Lövgren från Borlänge som med en stark sånginsats fångade publiken i två av kvällens lugnaste låtar.

Nu väntar en resa till Gotland och riksfestivalen för vinnarna No brakes. Fram till den 25 maj har bandet på sig att ladda inför den spelningen.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons