Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Basically the same firar skivsläpp på Kopparhatten

/
  • Bra recensioner, ett par spelningar på rätt ställen i London, på Mosebacke, Klubben och Musslan i Stockholm har gett Basically the same ännu fler spelningar. Nu släpper de sin första fullängdare.

Annons

Basically the same är ett av de lyckliga småband som har lyckats boka schemat fullt med spelningar det senaste året. Inte mindre än 50 gig har de hunnit med, vilket inte är så tokigt för ett tills nyligen osignat band. Bra recensioner, ett par spelningar på rätt ställen i London, på Mosebacke, Klubben och Musslan i Stockholm har satt bollen i rullning om man får tro bandmedlemmarna själva.

- Ja, men du vet, folk hör att man har spelat där och där och så får man nya spelningar. Men vi får väl hoppas att vi får spela bara för att folk gillar vår musik också, säger Saga Forså.

I höstas skrev Basically the same på skivkontrakt med nystartade Pullover. Kanske inte så konstigt eftersom skivbolagsdirektören Tobias Andersson själv spelar gitarr i bandet och skälet till att bolaget bildades var just avsaknaden av skivkontrakt. Han tröttnade på att skicka demosar till skivbolag som aldrig nappade och bestämde sig för att tillsammans med kompisen Erik Brattlöf starta eget. Den här veckan släpps första albumet The Long Way Out Of Silence och i kväll blir det releasefest med spelning på Kopparhatten i Falun.

- Totalt är det åtta spår som vi började spela in i oktober förra året. Skivan har legat klar rätt länge men nu ska det bli kul att släppa den, säger Saga Forså som tillsammans med Tobias Andersson skriver text och musik.

Basically the same's musik brukar beskrivas som melankolisk och välproducerad pop med mycket körer och stämsång. Förebilderna är för många och vitt skilda för att räknas upp tycker Saga men hon tycker att det har hänt mycket med musiken sedan hon och Tobias spelade i London första gången för fem år sedan.

- Vi utvecklas hela tiden och man kan nog säga att vi har blivit både poppigare och rockigare den senaste tiden.

Mer läsning

Annons