Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barksjö chef för Norrköpings symfoniker

Annons

Barksjö träffade personalen i går förmiddag och sedan följde presskonferens och träff med kommunstyrelsen.

Barksjö beskriver sig som väldigt glad och stolt för att han fått toppbefattningen. Han konstaterar att det är ett stort ansvar att leda och utveckla en sådan stor professionell musikerresurs som Norrköpings Symfoniorkester.

Kommande spelår firar orkestern sitt 90-årsjubileum vilket på olika sätt återspeglas i programverksamheten En Kinaturné veckorna 42 och 43 där symfoniorkestern gör invigningskonserten vid "The Beijing Music Festival 2002" är väldig en utmaning och ett prestigeuppdrag. Solister vid konserten är Barbara Hendricks och Håkan Hardenberger.

Barksjös företag Star Event, som sysslat med artistförmedling och musikproduktioner, kommer att finnas kvar men det mesta av verksamheten läggs i malpåse.

Enligt Barksjös bedömning går det inte att fortsätta som tidigare med tanke på att hans nya post kräver ett stor mått av förtroende och integritet. Då kan han inte "sitta på flera stolar samtidigt", med olika ekonomiska intressen.

Han flyttar till Norrköping för att kunna bli en del i stadens samt länets musik- och kulturliv. Barksjö bor i en liten lägenhet mitt i centrum i ett av stadens äldsta hus, pietetsfullt restaurerat för två år sedan, 200 meter från konserthuset och arbetsplatsen. Familjen kommer att bo kvar i Falun.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons