Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandsläpp till Granny Goes Street

/

Lördagen den 3 september är det dags för gratisfestivalen Granny Goes Street i Falun. I årets artistutbud finns bland annat Rebecca & Fiona, Looptroop Rockers, Tove Styrke och Crashdïet.

Annons

Gratisfestivalen Granny Goes Street i Falun offentliggör i dag sitt program. Tillskillnad mot tidigare år har arrangörerna satsat på att få ett lite mer jämt programutbud.

– I år tycker jag vi har det största startfältet någonsin, med riktigt bra bredd. Vi har tänkt om lite mot tidigare år, och i stället för en jättestor akt kör vi fyra hyfsat stora. Vi tycker att det känns bättre så, berättar Per Staffas, arrangemangsansvarig på Arenan.

Rebecca & Fiona, Looptroop Rockers, Tove Styrke och Crashdïet är festivalens huvudnamn i år, och att de stora hårdrocksakterna saknas är ingen tillfällighet.

– Arenan förknippas ofta som en plats för rock och hårdrock. Vi tycker att det är kul att visa att det inte stämmer, och i stället visa upp mycket dans och electro i år. Bokningen av Rebecca & Fiona känns klockren, då de är otroligt stora just nu. De kommer även att avsluta hela festivalen. Vi vill ha ett stort dansgolv framför scenen och få en grym avslutning där hela publiken är delaktig, menar han.

Per berättar att de under en femveckorsperiod var ute bland gymnasieskolorna och kollade läget bland ungdomarna om hur deras tankar kring festivalen gick.

– Vi fick in väldigt många förslag som vi utgick ifrån när vi började med bandbokningen. Många ville ha tillbaks Hoffmaestro, men vi försöker att undvika att köra samma band två år i rad. Vi märker att festivalen har fått ett bra rykte bland band och bokningsbolag då vi faktiskt slipper tjata eller betala överpriser. Band vill komma hit och spela helt enkelt, berättar Per.

Hur stor kan festivalen bli?

– Granny Goes Street har i dag nått sin gräns. Vi siktar inte på att bli något nytt Peace & Love. Egentligen är festivalen för stor för vår budget, men vi fixar det tack vare våra sponsorer och alla fantastiska volontärer. Många hör av sig och vill jobba gratis, vilket såklart är jättekul.

Annons