Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bandkänslan saknades"

Annons

Ett par timmar efter Grand Magus tidiga eftermiddagsspelning på Sweden rock festival i Blekinge konstaterar Mats Fox Hedén att allt gick någorlunda enligt planerna.

- Vi omvände väl kanske inte några nya lyssnare precis, de som var där verkade redan känna till vår musik. Men det såg ut som om de gillade oss.

Fox och Grand Magus-gitarristen och sångaren Janne JB Christoffersson är hängivna Judas Priest-fans. De hade sett fram emot den dag Rob Halford återförenades med K K Downing, Glenn Tipton och de andra i Judas Priest.

Hur tycker ni det gick för dem?

- Jag tycker det var skitbra. Men den där riktiga bandkänslan, att 'det är så jäkla roligt att spela tillsammans igen', den tycker jag saknades, säger Mats Hedén.

- Jag håller med Fox om det där. Men det fanns några ögonblick då jag fick totala rysningar och till och med en liten tår i ögat, säger Janne Christoffersson.

- En del låtar saknades, Delivering the goods till exempel, tycker Fox.

- Och det verkade nästan som om de inte riktigt kom överens så bra. Rob Halford var mer tillbakadragen än vad han brukar vara, konstaterar JB.

Janne Christoffersson har inga problem att välja ut de två vackraste ögonblicken från den drygt en och en halv timma långa Priestkonserten:

n Beyond the realms of death

- På slutet i den låten finns ett parti där han (Rob Halford) sjunger 'It's not fit for living', och där tog han någon ton som var... oj... helt grym. Sedan tycker jag han kom in i en andra andning.

n Painkiller

- Den var grym, en klar höjdpunkt. Tyvärr gjorde de bara två låtar från den skivan, det tycker jag var synd.

Fanns det något du blev riktigt besviken över?

- Det fanns inget enstaka ögonblick direkt, utan det var mer det där att lite av den övergripande helheten och bandkänslan. När alla tre står och pumpar tillsammans... det saknades.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons