Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baletten räddade revyn

Annons

Årets upplaga av Borlängerevyn är fylld av goda skratt men i det stora hela känns den väldigt ojämn.

Många av numren är riktigt bra men flera känns som ren utfyllnad, tyvärr. Som tur var räddade Baletten hela föreställningen.

Första akten rivstartar med ett nummer om maktskiftet i Borlänge, från Peter Hultqvist till Nils Persson och följs upp av den mycket populära "Blondinen" av Ulla.

Övriga nummer i första akten som håller måttet är "Liljan" och "InspektörÕn" som givetvis är en parodi på kommunens egen promille-Polis Kjell Sundmark.

Baletten, som i år består av Sara Lundberg, Elin Isberg, Anna Engerström och Milán Hvenström, är helt fantastisk och drog faktiskt ner de största applåderna under kvällen. De har blivit bättre och bättre genom åren och jag kan i år säga att de är den största behållningen i hela revyn. De två sistnämnda är nya för i år och gjorde jättesuccé direkt. Deras show håller riktigt hög klass och är en fröjd att skåda.

Andra akten inleds med mycket starka "Romme Alpin" för att redan i andra numret falla platt till marken igen.

"Borlänge kommun höjer ribban" handlar om Hammarqvists dikter och tvärt emot vad man kan tro sänks här ribban till en nästan plumpt låg nivå.

Jag har absolut inget emot sketcher och skämt med sexuella antydningar men i detta nummer och även på andra ställen i revyn är det nästan oförskämt låg nivå på sexskämten. "Bortgiftet" längre fram i andra akten är ett annat exempel på detta.

Baletten kom in och räddade situationen i "Chicago" som tredje nummer och sedan har Kicki sin "Bodil" som hänger ut de berörda i landstinget i den parodi som präglat den senaste tiden.

Med sig har hon kameleonten Ken Swedenborg, vårtsvinet Alf Johansson och yuccapalmen Lars-Erik Hammarqvist. Mycket underhållande, även om jag personligen tycker att elakheterna mot Ken och Alf kunde vara ännu vassare och giftigare än vad de var.

I "Swebus" belystes ett annat ämne som varit aktuellt under det gångna året och som har en självklar plats i revyn. Synd att inte manusförfattarna kunnat knåpa ihop fler nummer av lokal karaktär i år.

Lite märkligt kan man också tycka, att årets största svenska händelse, Christer Fuglesangs rymdfärd, inte nämns på något vis i revyn.

Sammantaget en mycket ojämn revy med några riktigt bra nummer och några tragiska lågvattenmärken. Baletten räddade hela föreställningen med sina förträffliga nummer.

Men vart i hela friden har det stående och mycket populära inslaget Cecilia & Charlotte tagit vägen?

Efter avslutad premiär delades som vanligt Widdastipendiet ut och årets pristagare blev Kicki Bergsten för sitt mångåriga engagemang i Borlängerevyn. Hon har funnits med både på, framför och bakom scenen sedan 1975.

PETER JOHANSSON

Mer läsning

Annons