Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babyshambles till P& L

Annons

I går offentliggjordes att skandalomsusade Babyshambles med Pete Doherty i spetsen gör sin enda Sverigespelning nästa år på Peace & Love-festivalen. Doherty, som slog igenom med bandet The Libertines, har genom sitt hårda leverne skapat rubriker och ställde nyligen in Babyshambles spelningar i Malmö och Stockholm.

-Han har fått oförtjänt mycket skit i pressen-visst, han har problem, men det har många andra artister också, säger Jesper Heed, Peace & Loves kreative ledare.

Övriga artister som också är bokade: Faluns Sabaton-som röstades fram som 2006 års bästa band i radioprogrammet Dist i lördags, The Plan, Promoe, Salem Al Fakir, Melody Club, Maia Hirasawa och Backyard Babies.

Biljetterna släpps i morgon och fram till nyår säljs de till reducerat pris. Nytt för 2007 är att festivalen hålls tre hela dagar. Festivalen, som brukar hållas andra helgen i juli, är också flyttad till sista veckan i juni för att undvika krockar med andra festivaler, bland annat Roskilde, som bytt datum.

Liksom i år kommer musikfesten att föregås av tre temadagar. Dessa kommer att kretsa kring begreppet revolution.

-Det är ett väldigt färgat och laddat begrepp och många olika tankar om vad det innebär. Det är en utmaning för oss att tackla det. Vi vill kanske mer lyfta fram den inre revolutionen, säger Sara Olsson, projektledare på P&L.

-Målet är att få Pete Doherty att bli drogfri under festivalen och starta sin inre revolution, säger Jesper Heed.

Temadagarna kommer att innehålla workshops, debatter och seminarier. För närvarande är Mian Lodalen och Göran Greider spikade som föreläsare. Den som löst festivalpass går in gratis även på temadagarna.

-Vi gör även en hårdare satsning på miljön, säger Sara Olsson.

Samarbetet med kommunen utvecklas i den delen, bland annat för att effektivisera renhållningen.

Festivalområdet kommer att presenteras senare, men det blir i alla fall ytterligare en utomhusscen.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons