Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babyshambles ställer in

/
  • Föga förvånande är det att Pete Doherty och hans Babyshambles väljer att ställa in sin spelning på Peace & Love i sommar.

Annons

Ingen vågade tro att de verkligen skulle komma till Hultsfredsfestivalen förra sommaren men det gjorde de - en och en halv timma för sent och höga som höghus. Nu har de gjort det igen - ställt in alltså. Strulputtarna, rock'n'roll-vraken och skandaldrottningarna i Babyshambles kommer inte till Peace & Love i sommar. Det kunde festivalledningen meddela under onsdagen. Föga förvånande för de som hängt med i cirkusen runt Pete Doherty och hans band.

I onsdagens pressmeddelande från Peace & Love heter det att "bandet är i mitt inne i inspelningen av sitt nästkommande album. Tyvärr har inspelningarna dragit ut på tiden så bandet kommer inte att lämna studion innan allt är klart."

- Det är otroligt tråkigt. Visst var vi medvetna om att de är ett band som kan ställa in men vi trodde inte att de skulle göra det den här gången. Vi trodde att det skulle bli en spelning, säger Henrik Sundin från Peace & Love.

Men många har redan köpt sina biljetter till Peace & Love och Babyshambles var ett av de stora dragarnamnen till festivalen, är det inte dumt att boka och gå ut och marknadsföra ett band som man vet brukar ställa in?

- Det finns alltid en risk att band ställer in. Som tur är så är det här ett band av våra närmare 100. Sedan är ju våra stora headlines faktiskt Alice Cooper och Iggy Pop och vi fyller på med stora namn hela tiden så Babyshamles har trillat längre och längre ner på listan.

I samband med den tråkiga nyheten om Babyshambles passade Peace & Love på att plåstra om sina besökare lite med tre nya bandsläpp. Klart står nu att även Sugarplum Fairy, Elias & the Wizzkids och The Tough Alliance spelar på Peace & Love i sommar.

Mer läsning

Annons