Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babbens humor gör ont - i publikens käkmuskler

Annons

Humor gör ont var budskapet när ståuppkomikern Babben Larsson gästade Kristinehallen i går tillsammans med jazzgruppen Fredriks Vänner.

Och visst gjorde det ont, framför allt i skrattmusklerna när Babben sätter fart med sin humor som hon hittar i allt hon rör vid.

Sällan har publiken i Kristinehallen (fullspikat), skrattat så mycket.

Men så handlar det om underhållning av högsta klass. När Babben står på scen har ingen tråkigt, det är skratt och småleenden hela tiden i salongen.

Det bästa med Babben är att hon inte behöver någon rekvisita, inga eleganta klädbyten, inga billiga skämt, hon är sig själv i allt hon gör, öppenhjärtlig, rapp i munnen med en härlig gotländsk dialekt som vi lärt oss att älska.

Och Babben behöver tilll skillnad från andra komiker inte ta till sex och slag under bältet. När hon skämtar om sex så känns det naturligt, som en del av livet.

Babben hittar humor i nästan allt att hon tar sig vid, hon använder sig av små saker i vardagen, dessutom känns det som att hon kan imitera allt och alla, vari sig det är Jonas Gardell, Lill-Babs eller Charlotte Pirelli.

Babben som själv är en 56:a skämtar förstås om sina jämngamla idrottsutövare som Borg, Stenmark och Frank Andersson. Största skillnaden anser Babben är att hon har sin idrottskarriär framför sig.

Babben har också ställt upp i tjejmilen, eller "satmaran" som Babben hellre kallar den för.

Kvällstidningarna fick förstås sig en känga, de två stora nyheter, den senaste tiden Melodifestivalen och fågelinfluensan som tidningarna blåst upp hade Babben åsikter om.

- Min pappa blev så uppskrämd att han inte vågade dra upp gökuret och brorsan har bytt ut alla dunkuddar.

40-talisterna som aldrig vill gå i pension eftersom dom är så kompetenta fick sig också en råsop.

Avslutningen i första akten var ett häftigt nummer, där Babben med Fredriks vänner gjorde Riverdance på stavgånsgvis, det var kvällens höjdare.

Men Babben är inte bara en suverän ståuppkomiker, människan kan ju sjunga också.

Tillsammans med jazztrion Fredriks vänner visade hom en annan sida av sitt stora kunnande.

Och för publiken kändes det nästan skönt att få vila skrattmusklerna en stund och få njuta av svängiga jazzlåtar, gamla melodier med egna fyndiga texter.

Tack Babben för en lysande show. Den värmde i vintermörkret.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons