Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avsmak och Hartwig gick vidare i Garage

Annons

Skräck-hip hop och gammal hederlig thrash metal föll juryn på läppen i första etappen av

musiktävlingen Garage.

Banden Avsmak och Hartwig gick vidare till finalen på East Harbour Café.

Wow. Det var den första reaktionen som Avsmak framkallade när de gick på scenen vid Stora torget i Falun. Bandmedlemmarna skulle samtliga platsa i vilken zombie- eller slasherfilm som helst. Sedan började de spela och visade att de dessutom kunde svänga rejält. De körde en lång hip hop-låt med bloddrypande text på svenska.

Andra finalisten var Hartwig. Ett tajt thrash-metalgäng som hämtat mycken näring från tidiga Metallica. Det var välspelat och något som alla i juryn kunde relatera till.

Även bland de band som inte räckte ända fram fanns inslag av den mer spektakulära typen. As if by evil var också de utstyrda i skräckmundering och frestade publiken med varm korv som de slängde från scenen. Musiken var en korsning mellan black metal och galloperande power metal.

Övriga band som deltog var garagerockiga Flaming Pants, popkvartetten Miss the Point, som spelade i bara strumplästen och punkpopiga ManJam.

Nästa deltävling hålls på Ludvikafesten och den avslutande under Musik- och motorfesten i Älvdalen. Tävlingen är ett samarrangemang av Studiefrämjandet, ABF och East Harbour Café.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons