Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Atra till festival i Istanbul

Annons

Leksands- och Rättviksgruppen Atra är Sveriges bidrag i den internationella folkmusik-, teater- och dansfestivalen som i år hålls i Istanbul.

- Det ska bli kul att äntligen se något som är helt annorlunda. Vi har ju varit i Tjeckien och Ungern förut, innan Berlinmurens fall. Men Istanbul och Turkiet känns spännande. Det ligger ju mitt emellan två världsdelar, säger Jussi Kuismin i Atra.

Atra turnerar flitigt runt i världen, runt 20 turnéer har de hunnit med utomlands.

- Vi är med som länkar till många folkmusikhemsidor i världen och så blir vi inbjudna till olika festivaler. Det är skoj, säger Jussi Kuismin.

Euroasia Culture & Folklore Festival som är festivalens fullständiga namn har funnits sedan 1992 och har sammanlagt dragit omkring en halv miljon besökare från Europa, Asien och Amerika. Grundidén är att länka öst och väst och att människor från olika kulturer ska få chansen att mötas, spela, sjunga och dansa tillsammans under sex dagar.

- Vi blandar dans och lekar beroende på vilken publik vi har. Ibland plockar vi upp publik så att de får vara med i danslekarna, säger Jussi Kuismin.

Euroasia har flyttats runt i Turkiet. I år hålls festivalen alltså i Istanbul mellan den 18 och 24 augusti.

Fotnot: Mer om Euroasia Culture & Folklore Festival på hemsidan: www.avrasyafestival.cjb.net

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons