Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Artisterna till P & L är spikade

Annons

Nu verkar det som om festivalprogrammet för Peace & Love är helt spikat. I går blev det klart med fyra nya akter.

Dessa är australiensiska Cut Copy, Loud, The Callahan och danska The Breakers.

Med Cut Copy får de som diggar elektronisk musik ytterligare örongodis. De har kallats för ett popigare Röyksopp och har ett antal ep:s och ett album bakom sig.

Loud kommer från Stockholm och släppte i maj sin debutplatta Quick fix. Röjig rock med rötterna i 70-talet och med en lagom dos sleazerock i bakfickan.

The Callahan spelade på Cozmoz för inte så länge sedan och spelar i samma skola som bland andra Melody Club och kommer med sitt debutalbum senare i år.

The Breakers är ytterligare en dansk akt på festivalen och spelar garagerock som jämförts både med Rolling Stones och The Hives.

Sedan tidigare är bland andra Ulf Lundell, Nationalteatern, Thomas Di Leva, The Ark, Håkan Hellström, Entombed och Khonnor bokade.

Sammanlagt spelar cirka 40 band på festivalen.

Dansens hus söker pudlar

stockholm. Dansens hus söker efter pudlar

I höst sätter den danska koreografen Dorte Olesen upp sitt nya verk Pudel, på Dansens hus i Stockholm. Redan den 29 juni kommer man att hålla uttagning för att hitta vita utställningsklara pudlar som ska medverka i föreställningen. Den 24 oktober är det urpremiär och sedan spelas den fram till den 2 november. Dansar gör bland andra Emelie Jonsson, Kristinna Viiala och Lindy Larsson.

(TT Spektra)

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons