Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antilla bjöd upp till en vild dans

/

Annons

Musik/pop

Kristian Anttila

Klubb Phone Me, Marians saloon,

Falun25/4

Publik: ca 220

När jag lämnar Marianns vid ettsnåret på onsdagsnatten har Anttilas energiexplosion övertygat mig om att det för tillfället inte kunde finnas bättre alternativ till Faluns annars ganska strömlinjeformade nöjesutbud, än just Klubb Phone Me.

Arrangörerna har koll på vad som är på gång och kan lotsa publiken till nya band ( hur många var egentligen ordentligt inlyssnade på Kristian Anttila innan i onsdags?) och de vet hur man får igång publiken på dansgolvet utan att spela en enda shlager. Kort och gott: de kan skapa feststämning för en ung musikkräsen publik i stuprörsjeans, minimala skinnjackor och converse.

Och hur var det med Kristian Anttila då? Ja, han gick in och visade var det rocksmyckade popskåpet ska stå - från första ackord.

I alla fall hälften av de 220 besökarna trängdes framme vid scenen i en vild dans tillsammans med det fyra man lyckliga Göteborgsbandet. Stora leenden, svettstänk och huvudruskningar akompanjerade suggestiv pop med grymt driv. Lite som Kent eller David Urwitz fast med dubbelt uppskruvat tempo - och glädje. Där Eskilstunagubbarna hade posat allvarsamt och pretentiöst bjöd Kristian och hans komband på en innerligt taktfast spratteldans. Falsettkörer blandades med funkiga gitarrer i Anttilas annars så raka och framåtsträvande poplåtar.

Jag var lite intresserad av vad han skulle bjuda på textmässigt men fick tyvärr gå hem besviken på den punkten. Så gott som varenda ord drunknade i ett allmänt instrumnetbrus. Men det förtog ändå inte helhetsintrycket som var över förväntan positivt.

Mer läsning

Annons