Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annsofie har valt en ny bluegrassväg

Annons

Anledningen till att The Backporch Band slutade var att vi drog åt olika håll musikaliskt, säger Annsofie Lindström.

Vissa i bandet ville spela mer traditionell bluegrass, medan andra ville blanda in influenser från exempelvis blues och rock.

Bandet lade av på hösten förra året och Gravity såg dagens ljus i december. Basisten Peter Fröbom och Annsofie Lindström gick vidare, tillsammans med nya medlemmar i en delvis annan sättning.

- Vi har lagt till mandolin nu och tycker vi har fått ihop ett väl fungerande band.

- Jag tror att det är ganska lätt för folk att ta till sig vår musik, även om man inte gillar bluegrass. Vi är inte så traditionella utan är mer rockiga.

Därför ville de också ha ett namn som inte kändes typiskt för genren. Till sin hjälp tog de en designer som de känner. Hon kom på Gravity - kort, kärnfullt och med sug.

Ett problem är att medlemmarna är utspridda till Falun, Avesta och Stockholm. Ett annat är att bandet inte skriver någon egen musik.

De håller kontakten med ett par låtskrivare i USA som de jobbat med tidigare, Steve Werner, och Fur Dixon. Den senare spelade i The Cramps en period.

- Vi letar efter fler låtskrivare, men det är en bristvara i den här genren.

I dag ska bandet spela in två låtar hos Enviken Records, låtar som de ska använda för att lättare ordna spelningar. Några bokningar till sommaren är redan klara. Gravity ska spela på stora scenen på Lida countryfestival utanför Stockholm den 1 juli.

- I vanliga fall brukar bluegrassbanden få spela på något loft, men jag snackade till mig att spela på stora scenen.

Den 5 augusti spelar de på Lonesome pine country festival i Värmland. Eventuellt ska de också spela på PowerMeet i Västerås den 8 juli.

Förutom Gravity sjunger Annsofie Lindström i rockabillybandet Chick and the Hawks, med medlemmar från bland andra Red Rooster och Black Knights. De ska spela på Gammelgården i Svärdsjö den 20 juli och i Klockarnäs den 23 juli. Och kanske även på PowerMeet samt på Torsåkers bluegrassfestival den 2 juli.

Fakta | Gravity

Annsofie Lindström, sång

Peter Fröbom, bas

Per Björling, gitarr

Erik Igelström, mandolin

Jan Ekman, dobro

Kenneth Kjellgren, banjo

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons