Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Lisas värld visas på museet

Annons

Konstnären Anna-Lisa Elfwén verkade som grafiker i Falun under nästan fem decennier, från 50-talet till sin död 1999. Hennes finstämda grafiska blad hade en given beundrarskara. Men själv var hon ytterst anspråkslös och ville helst inte ställa ut.

Det berättade hennes konstnärskollegor på Falu Konstgrafiska verkstad när konstintendent Anne Seppänen pressvisade minnesutställningen "Anna-Lisas värld" i Målarsalen på Dalarnas museum på fredagen.

Nu äntligen har konstpubliken fått tillfälle att se ett större urval av hennes produktion samlad.

- Anna-Lisa var en mycket social människa med gott huvud. Hon vårdade både vännerna och de gröna växterna och bidrog till den fina gemenskapen, sade konstnären Einar Johnson, som drog igång den konstgrafiska utbildningen i ABF-s regi i en källare på Kvarnberget på 50-talet - det som senare utvecklades till konstgrafiska verkstaden.

Anna-Lisa Elfwén hörde till de hängivna veteranerna och hann arbeta tillsammans med alla de fyra föreståndarna. Anne Seppänen har valt att inbjuda de fyra att ställa ut i samband med minnesutställningen. Einar Johnson, Staffan Kihlgren, Bo Cronqvist och Modhir Ahmed visar både grafik och måleri.

Utställningen invigs idag lördag av Annacari Jadling och Örjan Hamrin och pågår till 1 september.

MARIANNE TÖRNER

Mer läsning

Annons