Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angelina Jolie tillbaka som Lara Croft i Tomb raider

Annons

Det kändes tryggt att spela Lara Croft igen, säger Angelina Jolie om den andra Tomb raider-filmen.

- Det är roligt att träna och komma i god fysisk form. Ett par år har gått sedan sist och den största skillnaden är att jag numera är mamma. Min son Maddox är med på inspelningsplatsen. En barnsköterska ser efter honom när jag arbetar och varenda ledig stund tillbringar jag med honom.

- När man har barn inser man att man inte vill skada sig, att det skulle skada mitt barn också. Men jag gillar att spela in actionscener och jag kommer att fortsätta göra sådant som inte utsätter mig för någon fara.

Angelina Jolie säger att hon numera är lite mindre våghalsig.

Den roligaste scenen att spela in var den där hon rider på vilda tjurar.

- Tjurarna var coola. Jag rider på hästar i filmen också. Jag har ridit mycket tidigare, men aldrig på det sättet som Lara Croft. Haha! I filmen rider jag på en otroligt vacker svart hingst. Han var jättesnäll men svår att rida. Hästen var inte van vid pistolskott och blev jätterädd på inspelningsplatsen.

Den första filmen om den smarta och bystiga tv-spelskämpen Lara Croft blev ytterligare ett konstaterande att tv-spelen sällan blir lyckade överförda till film. Men de flesta var överens om att Angelina Jolie dög bra som tonårsgrabbdrömmen Lara. Uppföljaren har mötts av nedgörande recensioner och dåligt publikintresse i USA, men premiärvisningarna i Hongkong tyder på succé där.

Tomb raider 2 spelades, liksom den första filmen, in mestadels i England, där Angelina Jolie och hennes son numera är bosatta.

- Jag har alltid trivs bra i England, så det kändes naturligt att flytta hit. Medan jag var gift med Billy Bob Thornton bodde jag i Los Angeles, men jag hatade det. Los Angeles är en hemsk stad där allt kretsar runt filmens värld. Jag tycker om Europa, jag känner att jag har mer kontakt med omvärlden här.

Hon tillbringar också tid på egendomen i Kambodjas djungel.

- Det kan tyckas vara ett konstigt val att bo i Kambodja, men jag älskar det landet. Min son kommer därifrån och det är viktigt för honom att i framtiden ha en egen identitet. Jag har alltid varit intresserad av andra länder och kulturer och människorna i Kambodja är fantastiska. De har genomlevt krig, ockupation, ändå är de starka, generösa och har inte låtit sig knäckas av allt elände. Mina vänner i Kambodja har lärt mig mycket om livet.

För rollen i Tomb Raider 2 fick hon närmare 100 miljoner. Stora delar av pengarna har hon skänkt bort.

- Jag anser att jag får sjukt mycket pengar för att vara skådespelare, mycket mer pengar än jag och min familj någonsin kommer att behöva för att leva. Jag har massor på ett konto där de inte gör någon nytta. Därför önskar jag att pengar används till något bra. En del av pengarna har gått till att bygga tolv skolor i Kambodja. I andra länder har vi byggt skolor, sjukhus och dragit vattenledningar. Det är fel att människor som jag får massor med pengar för att göra väldigt lite. Det minsta vi kan göra är att dela med oss. (PM)

MONIKA AGORELIUS

Mer läsning

Annons