Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än finns hopp om norrmännen

Annons

musik - hardcore
Amulet
Valhalla, Falun, lördag 7 februari
publik: cirka 40 personer

Aha, Sissel, Aqua-tjejen, ett gäng grislobbande kyrkbrännare samt en hårdrockssynthande nördsnubbe som gillar att klä ut sig till John Bauer-troll i långkrokig gumminäsa.

Men... glöm inte Motorpsycho, Gluecifer och Turbonegro.

Kanske finns det hopp om norrmännen, trots allt?

Amulets gästspel i Falun tyder på att så kan vara fallet. Kanske.

Gruppen är någorlunda närbesläktad med de tre sistnämnda norska banden, men har (tack och lov) inga gemensamma musikaliska beröringspunkter med den långa raden framgångsrika men introverta norska döderhultare.

Klockan kvart över tio går Torgny, Lars, Espen, Robin och Jonas på Vallas intima lilla livescen för att lira partyrock med hardcoredriv.

Scenen är varningstejpad i gul-svart-randigt och Amulet öser i gång spelningen med låtar från sin tredje och senaste platta Danger! Danger!.

Inledningen känns dock aningen sval och fyrkantig. Definitivt inte särskilt farlig eller spännande.

Frontaren Torgnys schackrutiga målflaggekalsonger sticker upp över byxlinningen och de gulligt klingande men outgrundliga norska mellansnacken får tillsammans med halvdant låtmaterial den första delen av spelningen att lukta folkrace.

Killarna i Amulet spelar sig dock varma och i den avslutande kvarten av det 50 minuter långa giget närmar sig Amulet helt klart Svenska rallyt-klass.

Musiken är en relativt väl balanserad mix av konventionell bom-kaff-hardcore och stentuff rock'n'roll. Amulet låter i sina bästa stunder som en relativt lyckad fusion av svenska band som Backyard Babies och gamla Teddybears STHLM.

Mer rättvist för alla vore dock kanske att jämföra med grupper som Turpentines och Randy. Det låter i alla händelser helt okej, mycket tack vare busvasst och läckert varierat trumspel från bandets motor Jonas.

Sista kvarten lirar Amulet svettig partyrock som fungerar utmärkt och får en liten skara Falugrabbar att tumla kring framme vid scenkanten. Lilla skaran kräver extranummer och Amulet har inte råd att vara nödbedda utan kliver genast tillbaka på scenen för en sista dubbelmacka stenhög, välspelad, energisk och vänlig hardcore-rock'n'roll.

Gott så.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons