Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än är Kotschy inte framme

Annons

musik |

Johannes Kotschy

Star Hotel, Avesta

22/2

Han vann höstens omgång av dokusåpan Popstars. Inte en låt på debutalbumet som kom 24 januari har han skrivit själv.

Och de allra flesta låtarna är överproducerade och inte det minsta originella. Rörelserna på scenen är stela och långsamma. Och bandet som kompade var inte supertajt direkt.

Dessutom var han 45 minuter sen ut på scenen. Snälla, det var en B-kändis i Avesta och inte U2, eller för att ta en grupp i samma genre, Westlife inför en utsåld Globen.

Johannes Kotschy säger på sin hemsida att "jag vet att ingen köper en skiva med någon bara för att han var med på tv. Det var min inkörsport. Nu är det upp till bevis".

Men tyvärr, Johannes.

Utanför Avesta hade ingen brytt sig om du inte var tv-kändis, och du har mycket kvar att bevisa.

Men var allt så negativt? - Svar: Nej!

Superhiten "And that's why I love you" är en av få bra låtar och borde vara en given storsäljare. Det var också den låten som de lyckades sätta allra bäst på scenen.

Det var bara att blunda och njuta.

Johannes Kotschys röst är sjujäkla bra. Storpubliken fick han med sig genom sitt mellansnack och sin förstklassiga utstrålning.

Nu var det i och för sig på hemmaplan med många han kände och därför svårt att bedöma. Men om han fortsätter på den inslagna vägen i dessa kriterier kommer han att komma en bit på vägen.

Med lite mera rutin, bättre låtskrivare och ett bättre band kan han i framtiden lyckas tvätta av sig popstarsstämpeln och bli en fullfjädrad och hyllad artist.

Förutsättningarna finns, men det är en bit kvar.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons