Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Allsången idag var ett undantag"

/
  • Först ut. Salem Al Fakir gillade att festivalspela i dagsljus.

Annons

Det är en nöjd Salem Al Fakir som träffar tidningen efter att ha avslutat festivalens premiärspelning på Eldoradoscenen, inför en minst sagt enturiastisk publikskara.

- Det kändes verligen jättebra. Vad hände med publiken liksom?! säger han, och syftar på de engagerade allsångsnummer som han lyckades få med så gott som varje festivalbesökare i.

- Jag är verkligen inte en sådan som brukar säga sånt här, men det var nog min bästa publik någonsin, fortsätter han, och skrattar lite åt sitt clichéartade uttalande.

Spelningen på Peace & love är visserligen bara Salems andra stora festivalspelning. För ett par veckor sedan gjorde han festivaldebut på Hultsfred och fick överlag ganska lysande recensioner. Fast själv försöker han att inte läsa det som skrivs om honom.

- Recesioner av min musik är ju inte ämnade för mina öron. Även om de är postiva så försöker jag hålla mig borta från dem. Nu läste jag visserligen ett par av Hultsfredsrecensionerna ändå tyvärr. Som den där de skrev att jag borde bli programledare för Bollibompa. Alltså, jag blir så arg!

Några tyckte att du skulle passa som allsångsledare också. Oroar du dig någonsin för att du ska bli för folklig?

- Nej, det där är ingenting jag tänker på. Jag tycker bara att det är kul om många gillar min musik. Det känns häftigt att göra musik som kan tilltala dottern, mamman, pappan och farmorn på samma gång!

Så om de skulle ringa från Skansen skulle du tacka ja?

- Gud nej! De skulle få ett stort avslag. Det skulle aldrig funka, jag är inte pedagogiskt lagd över huvud taget. Allsången idag var ett undantag.

Salems närmsta framtidsplaner innefattar däremot en folkparksturné tillsammans med Säkert! och Moneybrother, vilken inleds nästa vecka. Dessutom har han redan börjat skriva på ett uppföljare till debutalbumet This is who I am, som släpptes i januari.

- Det känns jättespännande. Det förra albumet spelade jag in under tre år, så det är egentligen mer av en sammanfattningsgrej än ett vanligt album. Det är lite läskigt att ta sig an det fruktade projektet att göra en uppföljare till ett lyckat debutalbum, men hittills känns det jättebra. Förhoppningsvis ska jag börja spela in snart.

Mer läsning

Annons