Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alice Babs i bejublad konsert

Annons

En legend uppträdde i Mora kyrka på tisdagskvällen. Solistens namn är Alice Babs. Med en meritlista tung som bly och ett sångsätt lätt som dun ljöd hennes imponerande stämma. En fullsatt kyrka njöt av Alice och hennes medmusikers proffsiga lekfullhet.

- Det är tack vare att de är duktiga som jag ställt upp på det här. Jag ville så gärna lyssna på det här bandet, sade Alice Babs med glimten i ögat i berömmande ord till sina medmusiker.

Den nu pågående turnén hade premiär i Sandviken, därefter följer tre spelningar i Musik vid Siljan, varav i Mora på tisdagskvällen samt vid Oslo Jazz music festival i augusti.

Kompositioner av John Lewis, Duke Ellington, Nils Lindberg med flera improviserades fram i ett mäktigt sound med Alice röst som pärlan. Inför stående ovationer gav hon ett extranummer med titeln Mora-blues.

Tidningen fick före konserten en pratstund med den ungdomliga Alice Babs, som varit idol ända sedan "Swing it Magistern" på 1940-talet.

Hon berättade att hon nyligen sjöng just "Swing it" tillsammans med en lärare på Svenska skolan i Portugal.

Alice Babs har också uppträtt i Moraparken. Där fick hon en moraklocka som hon ringt in varje nyår med i sitt spanska hem utanför Marbella. Nu har hon skänkt klockan till sin son i Kanada, som upprätthåller samma nyårstradition.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons