Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albumaktuella Mozkovitch ger järnet på Seaside

/
  • The Tallest man on earth, eller Kristian Mattson som han egentligen heter, är ytterligare ett av de 43 Dalaband som spelar på Seaside på Kålgården på lördag.
  • På fredag har albumaktuella Mozkovitch releaseparty på arenan och på lördag spelar de på Seasidefestivalen.

Annons

Ja, för Falubandet Mozkovitch blir den stundande helgen minst sagt intensiv. I kväll hålls releasefest på Arenan i Falun med spelning och försäljning av det alldeles färska och självbetitlade debutalbumet och i morgon ger bandet järnet på en av Seasidefestivalens tre scener på Kålgården i Falun.

- Det ska bli skitkul! Vi spelade där 2005 och hade en jättebra publik. Hoppas det blir lika bra i år, säger Arvid Jonsson.

Mozkovitch som består av Frank Thunström, Eric Wallberg, Marcus Olsson, Arvid Johnsson, Andreas Sandberg och Eric Nilsson bildades för närmare fyra och ett halvt år sedan. De har hunnit framföra sin melodiösa 70-talshårdrock på både Peace & Love och Storsjöyran och så sent som i januari skrev de på skivkontrakt med Björn Lodin Produktion (BLP). I vår har det blivit många långa timmar i studion och nu ligger äntligen albumet Mozkovitch med 10 nyprintade låtar och väntar på att få släppas.

- Det är lite kul för vi trodde det skulle bli en rätt så tung hårdrocksplatta och istället har det blivit mer svängig rock än tidigare. Mozkovitch har fått ett nytt lite mjukare sound, säger Arvid Jonsson.

Bakom stora delar av förändringen ligger Björn Lodin som äger BLP och som har producerat albumet. Arvid Jonsson beskriver tiden med honom som lärorik och spännande.

- Han tyckte inte vi hade något riktigt sound och gick in och ändrade på låtarna. Han påverkade oss i en ny riktning. Därför blev det svängigare än vi hade tänkt oss från början. Han ville göra en bra platta med oss och det blev en sjysst rockplatta.

Hur känns det när någon gör om och paketerar en ny produkt av er musik?

- Det är bra att ha en producent. Mozkovith hade fastnat lite och vi behövde en knuff. Nu har vi hittat vår grej.

Fotnot: Mozkovitch nya skiva recenseras idag på vår skivsida.

Fakta: Seaside

Mozkovitch och de övriga 42 band som spelar på Seaside på lördag samsas på scenerna Braxen, Pirayan och Torsken.

Enbart band från Dalarna, (medlemmar från Dalarna) spelar på Seasidefestivalen.

Festivalen som arrangeras av Backstage Production, Studiefrämjandet och Bilda drar igång redan klockan 13.00 och väntas hålla på till midnatt på lördagen.

Festivalen är gratis för besökaren och drogfri.

Spelordningen släpps samma dag som festivalen.

Fakta: De spelar på Seaside

Abnormal, Bonedivers, Chainwreck, Dead end, Difuntos y Flores, Dotty Blue, Dökött, Enica, Follow him to the end of the desert, Forgotten kingdom, Gallerdurk, Hellpatrol, Hereonic, Hälges orkester, In mourning, Josse, Junkyard Bulldogs, Kanske älskling, Medicine show, Montezumas, Mozkovich, Nestor, Ninja dolls, Obsezzion, Panzer Princess, Passarounders, Passion play, Playaz entertainment, The Proof, Prop Dylan, Pär Eriksson, Rännhola Rockers, Själ, Sober inflows, Spanish Mary, Steel attack, The Suburban cowboys, Suberbia, Sweetpads, Sywnthkrawft, Tallest man on earth, Thirdstone, Woapen & the skuffrockers,

Mer läsning

Annons