Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äkta skrattfest i Falun

Annons

Falurevyn | Revy... igen

Det handlar om en traditionell nummerrevy i högt tempo, roliga och välgjorda sketcher, bra sångnummer och akrobatiska dansnummer av Simon Ahlin, Isabell Bjurén och Dan Johansson, tre unga dansare som verkligen gick hem hos publiken.

Det är en nyårsrevy när den är som bäst, med en ensemble som utstrålar en enorm glädje på scen.

Det var svårt att hitta några svagheter i årets revy, men betydligt lättare att hitta guldkorn.

Revy... igen är en härlig blandning av komik, akrobatikdans och sång. Komik av hög klass handlade det bland annat om i numret "Vd i blöjsvängen". Revyprimadonnan Sari Ahonen fick fritt spelrum i en monolog om hur besvärligt det kan vara att vara hemmafru med barn och en man som ska passas upp.

Det gick hem hos den fulltaliga premiärpubliken.

Sari var även inblandad i ett annat roligt nummer som handlade om hur dagens tonåringar lever som pensionärer år 2050. Sari som "punkmormor", det var en fröjd för ögat.

Andra starka nummer var Christer och Fredrik Halfvarsson i "Hä brinnä", som handlar om att inte hetsa upp sig när elden är lös.

Ett annat inslag med bröderna Halfvarsson handlar om rättvisa mellan bröder, vilket kan ge oanade konsekvenser.

Christer Halfvarsson har utvecklats till en riktig revyräv, hans monolog som Ornitolog var lysande, liksom "Buss påÕn", där bussbolaget Swebus fick sig en ordentlig känga i samband med övertagandet av Dalatrafik.

Alla nya rondeller som byggts i stan, speciellt på Gruvgatan, har sannerligen inte gjort busstrafiken lättare.

På god väg mot höjderna är även "brorsan" Fredrik, som bland annat påpassligt passade på att ikläda sig rollen som astronaut, en pojkdröm som blev verklighet.

Lägg därtill Marie Nilssons, Martin Ekholms, Ulrica Thunells och Tony Westlings starka rollspel, då har ni ett samspelt gäng som verkligen bjöd på sig själva.

Ett annorlunda revynummer var "Smidigt last", där Isabell Bjurén visade en enorm smidighet genom att få plats i en vanlig resväska.

Första akten slutade med "Sagolikt", en hyllning till Astrid Lindgren, med hennes mest välkända figurer; Pippi Långstrump, Karlsson på taket och Tjorven med flera.

Andra akten var minst lika bra som den första, även om vår nöjes- och kulturredaktion fick sin en känga av ornitologen Chister Halfvarsson. På nöten fick också landstingsrådet Alf Johansson och Ken Swedenborg.

Ett annat häftigt nummer var "Klacka i takt", där man kunde följa tre unga dansare med självlysande moonboots bjuda på ett lysande dansnummer.

Häftigt var även dekoren i form av en stor nyårshatt, en festlig inramning som gav extra feststämning i den andra akten.

Det är bara att gratulera Falu nyårsrevy för en ny fullträff.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons