Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Afzelius hyllades på Peace & Love

/
  • Peace & Love hyllade under torsdagskvällen den bortgångne Björn Afzelius med en två timmar lång konsert med bland annat hans gamla band Globetrotters.

Annons

På Shangri la vid Ovanbro framträdde bland annat Globetrotters, bandet som spelade tillsammans med Björn Afzelius under många år. De tackade från början nej men bestämde sig till slut för att vara med och hylla sin vän.

Härjedalens egen vistrubadur Ewert Ljusberg bjöd på blues i sin mest avskalade och jordnära form och i Borgarblues visade han att det går utmärkt att bända munspelstoner med bara läpparna och en mikrofon.

Han avlöstes av Vansbrosångerskan Malin Jonsson som med ett Caroladoftande vibrato vågade sig på en upputsad version av Tusen bitar.

Stefan Sundström lockade den något glesa publiken till skratt när han inledde sitt en låt korta framträdande med "Hallå eller! Vi ska bara ta och tejpa lite här innan vi sätter igång".

Och precis som Ewert Ljusberg visade han med detta tydligt med var ribban för kvällen låg. En missad textrad är ingen miss när det är närvaro och deltagande räknas. "Vi repar lite bättre till på lördag" lovade Sundström innan han lämnade scenen med ett pojkaktigt flin.

Mer läsning

Annons