Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Afro-dite till schlager-EM

Annons

Men även om Gladys, Kayo och Blossom Tainton i trion Afro-Dite var glada och lite överraskade över segern så kom den inte helt oväntat.

- Vi har naturligtvis hoppats på det här. Det är ju bara ett mål som man ställer upp inför en sådan här grej och det är att vinna, menade Gladys del Pilar.

Tidningen mötte även schlagerkungen Bert Karlsson som osminkad och lugn som en filbunke stod och mös nedanför scenkanten i Globen direkt efter sändningen. Afro-Dites segerlåt var ett av hans fem bidrag i finalen.

Är du överraskad?

- Ja, det är jag faktiskt. Jag trodde nog att Mendez skulle bli farligare... han var ju i och för sig största hotet också. Lite överraskad är jag, men jag trodde allt att de skulle vara med där uppe i toppen.

Varför vann just Afro-Dite?

- Tjaa... de hade bästa låten, såklart.

De tre tjejerna i Afro-Dite hade inte vågat förbereda segerchampagnen.

- Nej, vi visste ju inte om vi skulle komma sist eller hur det skulle gå, konstaterade Gladys del Pilar.

Kayo var dock säker på att allt skulle ordna sig till det bästa.

- Det finns säkert någon av våra kompisar här som har en flaska skumpa vi kan knäcka sedan, sa coola Kayo med ett brett leende.

Östen med resten slutade sist i startfältet och landade på totalt 33 poäng när såväl jurygruppernas som svenska folkets ringröster hade räknats samman. Falubasisten Staffan Lindfors och Jens Kristensen var dock på gott humör trots jumboplatsen.

Det går väl knappast att säga grattis till er efter det här, eller?

- Jo, för tusan. Det går bra. Vi var ju i alla fall med, och det var jättekul bara det, menade Staffan Lindfors.

Så det blir kalas i kväll, trots allt?

- Ja, jädrar, det kan du lita på.

Att tjejerna i Afro-Dite skulle besegra Mendez, Barbados och Kikki, Bettan & Lotta så solklart var kanske en aning oväntat, men Melodifestivalen 2002 var faktiskt inte första gemensamma jobbet för trion. Och det tänker de fortsätta med.

- Absolut! Vi har ju hållit på i två år tillsammans nu, och nu är det ju bara att köra på, konstaterade Kayo.

- Och det är ju en discoshow vi har kört, så den här låten passa in jättebra, menade Gladys del Pilar.

Brandsta City Släckers såg länge ut att bli helt utan poäng. De fick noll röster av jurygrupperna, men när telefonrösterna sedan räknades seglade Glenn Borgkvists gäng upp i resultatlistan med 88 pinnar i bagaget.

- Vi gick från sista till femte plats, det var väl inte illa, sa frontaren och garvade gott.

- Där ser man att svenska folket vet bäst.

Att Afro-Dite var bäst tvekade aldrig vare sig jurygrupperna eller svenska folket om. När de snudd på ofattbara 926 318 telefonrösterna räknats ihop var chocksegern klar, och publiken i Globen ville egentligen aldrig låta Afro-Dite gå av scenen.

Men den riktiga efterfesten, den drog efter sändningen vidare till Berns salonger och har den inte klingat ut så håller den väl på än där under discobollarna. "Big Time Party", som Hanna & Lina antagligen skulle uttryckt det...

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons