Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Abba-feber med Di Leva och Clabbe

/
  • En av kvällens solister är Thomas Di Leva som sjunger sin version av The Winner takes it all.

Annons

Thomas Di Leva, Jerry Williams, Jenny Berggren, Magnus Carlsson, Tove Jaarnek, Gunilla Backman och så hela Abbas originalkompband med Rutger Gunnarsson, Lasse Wellander, Ola Brunkert, Åke Sundqvist, Mats Ronander och Janne Schaffer - alla står de på scenen i Ejendals arena i morgon kväll. 4000 personer har redan köpt biljetter och ytterligare 2500 får plats om andan skulle falla på i sista stund.

- Det är en stor produktion och en stor scen med många artister. Majoriteten av solisterna gör grovarbetet sedan kommer ett par artister som till exempel Thomas Di leva och gör en spjutspetsinsats med sin egen variant av The winner takes it all. Det blir en blandning av Abba-sound och nyskapande, säger Claes "Clabbe" af Geijerstam som alltså kommer agera värd och konfrencier under kvällen.

Själv reste han som ljudtekniker med ABBA under deras världs- och Europaturnéer på 1970-talet. På lördag kväll kommer publiken att få ta del av minnen och historier från den gamla goda tiden med Benny, Björn, Agneta och Annefrid.

- Jag berättar om känslan att jobba med ett internationellt band. Det är jättekul att komma upp på scenen men det är svårt att släppa taget när man är van att ratta med ljudet, lägga ekon och fixa Agnetas röst, skrattar Clabbe.

Artisterna som är med har någon särskild relation till Abba eller till deras låtar. Magnus Carlsson är en riktig Abba-fantast och samlar på bandets skivor, Gunilla Backman kommer direkt från musikalen Mamma Mia och Jerry Williams har inte bara skött Abbas koreografi en gång i tiden utan sjöng även in en av Abbas låtar innan de själva hann göra det.

- Den fanns med på plattan Clip Down som jag producerade åt Jerry Williams, säger Clabbe.

Mer läsning

Annons