Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50-tals- känning på S2

Annons

musik | blues

barry white

S2, Borlänge

torsdag 19 september

publik: knappt 80 personer

Efter ett instrumentalt uppvärmningsnummer som landar betydligt närmare Finlandsfärjornas dansgolv än amerikansk rythm'n'blues-mystik kliver shoutern Barrence "Barry White" Whitfield in och laddar på tre gälla skrik på raken.

Bostonsångaren gör helvit entré i polotröja och basebollkeps och behöver inte många sekunder på sig för att stänka lite alligatorbett över kompbandets bluesrock.

Ett kompband som inte bara innehåller Clas Yngström utan också "ungdomar" ur Wentus och Groovy Eyes är förstås ett habilt kompband.

Och med Barrence Whitfield i frontledet bjuder kvällens liveorkester på en mix av bluesrock med 50-talsstänk och inslag av gladlynt rythm'n'blues.

- I smell a rat! kvider sångaren och agerar bedragen pojkvän i ett stunsigt nummer som omgående åtföljs av första sets skojigaste repertoarval "Girl From Outer Space".

Det här är dock inte kvällen då den stunsiga bluesrocken får taket på S2 att lyfta. Det här är snarare kvällen då ett hopplockat gäng musiker knegar ihop till brödfödan inför en stillsam, till synes måttligt intresserad liten skara kostym- och dräkt-människor i "post-konferensläge".

Atmosfären bör ha stigit en aning under andra set, så plägar det vara i konsertsammanhang.

Tidningens utsände nöjer sig dock med en halvlek blues just den här sömniga vardagkvällen i Borlänge, och slinker hemåt i det nyfallna höstmörkret när bandet går till pausvila vid tiosnåret.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons