Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15 år i Ingmars skjorta

Annons

- Nås är en märklig plats och jag har haft så himla, jävla roligt under de här åren. Jag har fått lära känna massor av underbara människor samtidigt som jag även fått ha huvudrollen i en helt fantastisk pjäs.

- Jag har fått möta en rad helt underbara kvinnor som jag dessutom fått sätta på plats. Maria Bonnevie, Mikaela Ramel, Lizette Pålsson för att bara nämna några, fantastiska kvinnor och skådespelare som jag ännu i dag har viss kontakt med.

- Kan det bli bättre?

Han släpper inte Ingmarsspelet helt och hållet.

- Jag kommer att stötta spelet på alla de sätt jag kan som betraktare utifrån.

Någon risk att Martin i fortsättningen blir sysslolös finns inte.

Han sitter i styrelsen för Himlaspelet där han dessutom spelat både Gammel Jerk och ängeln Gabriel, turnerar med Nils Lindberg med en berättelse om Himlaspelet, skriver dikter och har bland annat gett ut samlingen Orkar förundras, som han dessutom då och då turnérar med tillsammans med gitarristen Leif-Åke Wiklund.

Bakgrunden som radioman och producent har också lett till att han i dag har en del av sin fasta utkomst från ett jobb som lärare vid Leksands gymnasiums mediaprogram.

- Själv ser jag mig som diversearbetare i kulturens tjänst, säger Lindström.

Han tycker mycket om det mesta och ofta svävar han i väg i filosofiska ordalag när han beskriver livet och dess mening.

- Jag ser livet som ett pärlhalsband där låset binder samman födseln och döden. Sedan gäller det att fylla detta halsband med glimrande pärlor att ta med sig den dag man knackar på himlens port.

Den största av de hittills samlade pärlorna är lyckan över hustrun Susanne och sonen Simon.

Även tiden i spelen i Nås och Leksand ger han en pärla liksom glädjen över humorn och bostadsorten Leksand.

Att ha fötts med musikalitet är även det något Lindström ger en pärla och han har ett drömprojekt han nu vill förverkliga.

- Jag skulle gärna vilja sätta ihop ett band och spela gamla The Faces-låtar, gärna med musikanterna i Orsa där det finns en genuin förankring i 1960- och 1970-talsmusiken.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons