Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nöjda med legotävlingen

Klockarskolan ställde upp med fyra lag i helgens First Lego League som avgjordes i Borlänge.
– Klockarskolan var nominerad till pris i samtliga tävlingskategorier så jag är jättenöjd med elevernas insatser, säger teknikläraren Peo Eriksson.

Annons

Drygt 800 skolungdomar från hela länet ställde upp i det regionala avgörandet i First Lego League, som avgjordes på Cozmoz i Borlänge i helgen. Säter var representerat genom Klockarskolan som ställde upp med totalt 40 tävlande elever, fördelade på fyra tiomannalag.

Det blev ingen seger i någon av tävlingsklasserna, men teknikläraren Peo Eriksson är nöjd med elevernas insatser.

– Vi var nominerade till pris i samtliga tävlingsklasser och det är första gången det händer. Ett av lagen gick riktigt bra i robottävlingens grundomgång, men åkte ut i kvartsfinalen, berättar Peo Eriksson.

First Lego League består av flera olika klasser där eleverna tävlar i exempelvis samarbete, teknik, forskning och marknadsföring.

– Eleverna skötte sig bra. Det var roligt att se dem i aktion. Vi får se hur det går nästa år. Förhoppningen är att de intresserade eleverna väljer att läsa dessa ämnen på Elevens Val och därmed kanske de kan ställa upp i tävlingen även nästa år, säger Peo Eriksson.