Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nöjda med legotävlingen

Klockarskolan ställde upp med fyra lag i helgens First Lego League som avgjordes i Borlänge.
– Klockarskolan var nominerad till pris i samtliga tävlingskategorier så jag är jättenöjd med elevernas insatser, säger teknikläraren Peo Eriksson.

Drygt 800 skolungdomar från hela länet ställde upp i det regionala avgörandet i First Lego League, som avgjordes på Cozmoz i Borlänge i helgen. Säter var representerat genom Klockarskolan som ställde upp med totalt 40 tävlande elever, fördelade på fyra tiomannalag.

Det blev ingen seger i någon av tävlingsklasserna, men teknikläraren Peo Eriksson är nöjd med elevernas insatser.

– Vi var nominerade till pris i samtliga tävlingsklasser och det är första gången det händer. Ett av lagen gick riktigt bra i robottävlingens grundomgång, men åkte ut i kvartsfinalen, berättar Peo Eriksson.

First Lego League består av flera olika klasser där eleverna tävlar i exempelvis samarbete, teknik, forskning och marknadsföring.

– Eleverna skötte sig bra. Det var roligt att se dem i aktion. Vi får se hur det går nästa år. Förhoppningen är att de intresserade eleverna väljer att läsa dessa ämnen på Elevens Val och därmed kanske de kan ställa upp i tävlingen även nästa år, säger Peo Eriksson.