Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Njut av uruppförande i Hedemora kyrka på lördag kväll

"Sol och skugga i barock, romantik och nutid" kallar flöjtisten Ingeborg Axner-Franzén och cellisten Olov Franzén det musikprogram som de framför i Hedemora kyrka på lördag kväll.
Bland annat kommer kyrkobesökarna att få vara med om ett uruppförande av Olof Franzéns "Sei Miniature".

Konserten speglar övervägande ljusa stämningar, men med skuggor som då och då och då drar förbi. Förutom någon enstaka gång, blir det aldrig riktigt mörkt. Kompositioner av Peter Lyne, Johan Hye-Knudsen, Olov Franzén och J S Bach bildar programmet tillsammans med musikernas egna kommentarer.

Duo Franzén, som Ingeborg Axner-Franzén och Olov Franzén kallar sig när de uppträder tillsammans, är två erfarna musiker med mängder av såväl orkesterspel som kammarmusik och solouppgifter bakom sig. De har arbetat tillsammans i över 30 år, både som duo och som medlemmar i lite större ensembler, och har gjort hundratals konserter över hela Sverige.

Ingeborg Axner-Franzén är dessutom en av landets mest erfarna flöjtpedagoger och tar emot elever från hela landet i Flöjtakademin, medan Olov Franzén också är tonsättare med en rik och uppmärksammad produktion.

Prästen Ebbe Kindblom håller andakten.

Konserten startar klockan 18.00.