Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson: Gäller att ha en del flyt

Mot Gefle spräckte Elfsborgs Lasse Nilsson en flera månader lång måltorka. Han kan behöva göra fler mål för att nå det stora målet – karriärens första SM-guld.
– Det var den största anledningen till att jag över huvud taget flyttade hem igen, säger Nilsson.

Lasse Nilssons nick mot Gefle i måndags betydde inte bara 1–0 och visade vägen mot tre viktiga poäng i guldstriden.

Den satte också punkt för 99 allsvenska dagar utan mål för Elfsborgsanfallaren.

– Det är klart att det var skönt att göra mål, det är det alltid. Det var framför allt skönt att det betydde någonting, det var viktigt både för mig och laget i det skedet, säger Nilsson.

Den 30-årige masen vände inför förra säsongen hem till Elfsborg efter sin tid som proffs i framför allt Nederländerna. Det blev tio mål i fjol – i år "bara" sex mål. Än så länge.

– Jag kommer summera min säsong när jag ser var vi hamnar någonstans i tabellen.

TT: Hur ser du på chanserna att hamna högst upp?

– Vi vet vad som krävs om det ska bli guld.

TT: Och det är?

– Två segrar.

TT: Men det kanske inte räcker.

– Nej, men det går inte att gå och spela fotboll för att göra en massa mål, först och främst måste vi vinna matcherna. Sedan möjligtvis att man kanske kan trycka på lite de sista minuterna, om det skulle behövas. I övrigt är det svårt att förbereda sig på något annat sätt än att försöka vinna matcherna.

TT: Ni möter Mjällby borta och Åtvidaberg hemma, MFF möter Örebro hemma och AIK borta. Vilket lag har enklast program?

– Det är omöjligt att svara på. Jag tror egentligen inte att det spelar så stor roll vilka man möter, mer om det är hemma- eller bortaplan. Man får lite annat tryck på hemmaplan och det är alltid att föredra, men ännu mer nu på slutet.

TT: Vad betyder det att ni saknar Niklas Hult?

– Niklas är en viktig spelare för oss, men samtidigt är skador en del av fotbollen och vi har bra gubbar som kan gå in och ta över. Men jag tycker jävligt synd om Niklas, han var verkligen inte värd det här och har gjort en bra säsong hittills.

TT: Vad talar för att Elfsborg tar guldet?

– Vi känner oss självsäkra och har en stor tro på det vi sysslar med. Sedan är det väldigt små marginaler som avgör, det gäller att ha en del flyt också. (TT)