Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilser framförde felaktiga uppgifter

Åsa Nilser (FP) menar i ett pressmeddelande att Lugnetgymnasiet behöver genomgå en omfattande mögelsanering. Men det stämmer alltså inte.
– Ibland får man lov att göra en pudel inom politiken. Jag hade fått helt fel information, säger hon.

Annons

Det var på torsdagseftermiddagen som Åsa Nilser, ledamot av skolnämnden, skickade ut ett pressmeddelande till lokala medier, som i huvudsak gällde den föreslagna flytten av gymnasieprogram från Haraldsbogymnasiet.

Men i pressmeddelandet hänvisade också Folkpartisten till att det skulle finnas stora mögelproblem i Lugnetgymnasiets lokaler.

Så här skrev hon bland annat:

"Det är inte realistiskt att tro att detta ska kunna bli klart till HT 13. Särskilt inte som Lugnetgymnasiet först måste genomgå en omfattande mögelsanering. Folkpartiet föreslår därför att förslaget skickas på återremiss för vidare utredning. Det finns inga färdiga förslag på hur man ska lösa mögelproblemen på Lugnetgymnasiet".

Men några mögelproblem finns inte på Lugnetgymnasiet och någon sanering behöver därför inte heller göras.

– Jag hade fått fel information, säger Åsa Nilser.

Vem hade gett dig information om att Lugnetgymnasiet skulle vara drabbat av mögel?

– Den fick jag av lärare på skolan.

Hur ser du på det inträffade?

– Ibland får man lov att göra en pudel inom politiken. Jag hade fel.

Lugnetgymnasiets rektor Annika Paulsson är kritisk till att en ledande skolpolitiker framför helt fel information utan att först kolla upp fakta.

– Det sprider bara onödig oro bland elever och personal, säger hon.