Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nils Larsson

Nils Larsson avled den 8 september vid en ålder av 74 år.

Han var född och uppvuxen i Sunnansjö. Efter en kortare tid i Högfors bodde Nils i Grängesberg innan han flyttade tillbaka till Sunnansjö.

Arbetslivet inledde han med att jobba i skogen och blev sedan gruvarbetare. Fram till att gruvan i Grängesberg stängdes arbetade han vid GP-verket på Lomberget.

Som ung spelade han fotboll i Högfors. Intresset fanns kvar även senare då han deltog i korpfotbollen i Grängesberg. Nils tyckte också om att åka längskidor. Ett annat intresse var fiske och förr i tiden blev det en hel del resor till fiskevattnen i Härjedalen.

Han målade tavlor, både akvareller och i olja, som visades på utställningar. Nils var intresserad av musik, åkte gärna på spelmansstämmor, och brukade även framträda i föreningssammanhang med sång och gitarr. Han tycket mycket om hundar och hade alltid en hund.

Närmast sörjande är döttrarna Nina och Marie med familjer samt en syster med familj.