Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nils Larsson

Annons

Nils Larsson avled den 8 september vid en ålder av 74 år.

Han var född och uppvuxen i Sunnansjö. Efter en kortare tid i Högfors bodde Nils i Grängesberg innan han flyttade tillbaka till Sunnansjö.

Arbetslivet inledde han med att jobba i skogen och blev sedan gruvarbetare. Fram till att gruvan i Grängesberg stängdes arbetade han vid GP-verket på Lomberget.

Som ung spelade han fotboll i Högfors. Intresset fanns kvar även senare då han deltog i korpfotbollen i Grängesberg. Nils tyckte också om att åka längskidor. Ett annat intresse var fiske och förr i tiden blev det en hel del resor till fiskevattnen i Härjedalen.

Han målade tavlor, både akvareller och i olja, som visades på utställningar. Nils var intresserad av musik, åkte gärna på spelmansstämmor, och brukade även framträda i föreningssammanhang med sång och gitarr. Han tycket mycket om hundar och hade alltid en hund.

Närmast sörjande är döttrarna Nina och Marie med familjer samt en syster med familj.