Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niklas Sundström Modos matchhjälte

Annons

Det krävs en sjunde och direkt avgörande match för att avgöra den jämna och tuffa semifinalfighten mellan Modo och HV|71.

Det såg Modos Niklas Sundström till 44 sekunder före slutsignalen då han lyfte in segermålet 2_1.

I en match där båda lagen knappt gjorde ett enda misstag så kom avgörandet på en bjudning.

HV-målvakten Erik Ersberg gick bakom sitt mål för att slå undan pucken, men han snubblade till mot målets baksida och tappade balansen. Samtidigt snappade en Modo-spelare åt sig pucken och skickade in pucken framför mål _ och där finns Niklas Sundström.

Precis som mot Timrå har Modo räddat sig kvar i slutspelet genom att kvittera till 3_3 i den sjätte matchen. Mot Timrå blev det seger även i den sjunde.

Men det fanns fler Modospelare som hade lite hjältegloria över sig. Karol Krizan revanscherade sig rejält för några billiga mål i Jönköping senast.

Slitvargar som Peter Öberg och Mikael Pettersson var också oerhört nyttiga _ och när dessutom Tobias Viklund prickade in ett mål är Modo svårstoppat. Det var Viklunds första mål i slutspelet och hans fjärde mål på tre elitseriesäsonger.

Modo har dessutom fått tillbaka en joker _ axelskadade Andreas Salomonsson gjorde överraskande comeback. Salomonsson skadades i december och enligt expertisen skulle han bli borta resten av säsongen.

Salomonsson var dock rejält besviken på Andreas Jämtin för ett intermezzo som inträffade i slutsekunderna.

De båda lagen kämpade sig igenom den 13:e matchen på 26 dagar och det var full satsning i alla lägen. Det var dessutom heta känslor i närkamperna och domaren Thomas Andersson delade bland annat ut ett matchstraff till vardera lagen efter ett rejält slagsmål i andra perioden. Matchstraffen drabbade Andreas Falk i HV och Per-Åge Skröder i Modo.

TT

Mer läsning

Annons