Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niclas Fasth slog sig ur knipan

Annons

Niclas Fasth slog sig ur knipan.

Efter fredagens 69-runda utesluter han inget när det drar ihop sig i British Open.

Pliktslag, brända puttar, tjafs med domare... Inte konstigt att Fasth kallade torsdagens 75-rond i årets tredje golfmajor för en "mardrömsdag".

Fredagens 69 slag överträffades enbart av kanadensaren Mike Weirs 68. Men det räckte inte för att Fasth skulle kunna kalla sig bäste svensk efter två dagar. Den äran är Fredrik Andersson Heds.

Hallänningen stabila spel imponerar.

Trots att Andersson Hed var en av de sista att komma in på fredagskvällen, när det var som kallast och skymningen föll, gjorde han par.

71 till torsdagens 72 blir 143 och ett slag bättre än Fasth och Peter Hanson _ och delad 20:e plats med bland andra Tiger Woods.

Fasths 69:a kändes som en rejäl revansch.

På de första sex hålen sänkte han fyra. En till, på tian, förde Fasth till fyra under par.

Ett ovälkommet besök i ett av alla dessa grustag till bunkrar, satte effektivt stopp för vad som pekade mot en kalasrond.

Han slog den djupt pluggade bollen bakåt.

Ett klokt beslut visade det sig. Det kunde ha slutat i något betydligt värre än en dubbelbogey.

Känner du att du är med i tävlingen igen?

Ett djupt lågtryck rör sig mot grevskapet Angus kuster. Sveper det in under lördagen kan precis vad som helst hända.

Peter Hanson gjorde tvärtemot Fasth, tappade på andra rundan. Men inte värre än att han noterade en 74:a. Med 144 slag parkerar han bredvid Fasth i resultatlistan.

Carl Pettersson slog i vattnet på sista och tappade två slag. Med 145 slag (70 och 75) är han ett efter Fasth och Hanson.

Pelle Edberg, stjärnskottet från Hok, var på väg mot en absolut topplacering med fyra hål kvar. Han låg på tre under och totalt som delad trea efter bländade spel.

Då öppnade sig falluckan.

Edbergs spel klappade ihop, på de sista fyra gick han sex över, slutade på 73 slag och sammanlagt 145. Men han får spela vidare. Det får däremot inte Henrik Stenson och Johan Edfors _ som båda hamnade på fem över par, på 147 slag.

Även för de här svenskarna var British Open över:

TT

Mer läsning

Annons