Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare Leksandsspelare placeras i nya NHL-laget av experter

Under natten till onsdag svensk tid presenterades det nya NHL-laget, Vegas Golden Knights.
Och enligt framstående kanadensiska expertis kan två tidigare Leksandsspelare komma att spela för det nya NHL-laget.
TSN:s Craig Button har nämligen placerat både Eddie Läck och Jacob de la Rose i laget.

Annons

NHL har velat utöka antalet lag i ligan under flera års tid, och tidigare i år bestämdes det att lag nummer 31 skulle placeras i Las Vegas.

Under natten till onsdag offentliggjordes det nya laget med pompa och ståt i delstaten Nevadas största stad. Lagets namn blev, efter många spekulationer, Vegas Golden Knights och inte Las Vegas Golden Knights med hänvisning till hur lokalbefolkningen benämner staden.

Då laget är helt nytt finns inga spelare knutna till laget än, utan de första kommer att väljas i en expansions draft efter pågående säsong. Där får Vegas välja spelare som de andra 30 lagen lämnat oskyddade.

Och enligt den kanadensiska TV-kanalen TSN:s expert Craig Button kan Las Vegas komma att bli ny klubb för både Jacob de la Rose och Eddie Läck.

Enligt TSN:s Craig Button kan Eddie Läck komma att representera det nya NHL-laget Vegas Golden Knights.

När Button genomförde en så kallad "mock draft" valdes både målvakten Eddie Läck och forwarden Jacob de la Rose av Vegas Golden Knights

Som en av två målvakter valdes Eddie Läck som sedan kom att få sällskap av forwardstrion Johan Larsson, Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok samt backen Jonas Brodin som svenska lagkamrater samtidigt som de även valde Jacob De La Rose för att fylla på talangbanken med.

Även om laget i nuläget inte har några spelare så är i alla fall målet klart.

– Vi ska inte bara ha ett lag. Vi ska ha ett bra lag. Jag lovar att vi vinner Stanley Cup inom sex år, sa ägaren Bill Foley under presentationen av laget enligt Sportbladet.

Mer läsning

Annons