Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-stjärnan på plats

Moras nye superstjärna Anže Kopitar är på plats.
På torsdagen presenterades Stanley Cup-mästaren i sin nya hemmaarena.
Att han var nöjd med att vara på plats gick inte att ta miste på.
– Mora var mitt förstaval, konstaterar den 25-årige slovenen.

Så satt han där till sist.

På torsdagseftermiddagen var superstjärnan Anže Kopitar äntligen på plats i FM Mattsson Arena.

En dröm som blivit sann.

– Det är så att man får nypa sig i armen, konstaterade MIK-tränaren Patric Wener.

Kopitar drog på sig sin nya matchtröja, med nummer 11 på ryggen, och log.

För hans del var det aldrig något snack om var han ville spela om NHL-säsongen inte skulle komma i gång.

– Mora var mitt förstaval. Gasper är ju här och jag ville spela med honom. Jag har inte velat prata med någon annan klubb förrän jag visste om det skulle bli ett ja eller nej ifrån Mora, konstaterar den 25-årige slovenen och fortsätter:

– Jag skulle tro att vissa Södertälje-fans är lite upprörda på mig just nu, men det här är min första chans att spela med min bror. Eftersom det skiljer fem år mellan oss, kan det vara den sista också.

Har du och Gasper pratat mycket om det här?

– Vi har pratat om det under sommaren, eftersom jag inte visste ifall NHL-säsongen skulle starta i tid. Först skojade vi mest om det, men ju närmare vi kom den 15 september så förstod vi att det kunde bli verklighet.

– Jag tror att han tycker att det ska bli kul, men jag är nog ännu mer förtjust. Han är ju min lillebror och att försöka hjälpa honom, visa vägen och hjälpa laget ska bli väldigt roligt, fortsätter Kopitar.

Många krafter har den senaste veckan kämpat för att en värvning av den här digniteten skulle bli möjlig. Sponsorer, spelare och fans har alla dragit sitt strå till stacken.

– Jag har aldrig upplevt något sådant förut. Det visar hur stort hockey är i den här staden. Allt jag kan göra nu är att jobba så hårt jag kan och ge hundra procent, så att de kan får det roligt när de går på matcherna och ser oss vinna.

– Jag kan inte tacka dem nog. Fansen, sponsorerna, Peter (Hermodsson) och Patric (Wener). Det är något som jag definitivt ska försöka återgälda.

Känner du av någon press?

– Det är klart. Jag menar, om spelare går ner i lön och folk i stan lägger in pengar, så är det klart att det är lite press på mig. Men det är inget jag kan fokusera på. Jag måste glömma det och bara spela mitt spel.

Hur mycket vet du om Mora?

– Inte mycket, så jag har lite hemläxa nu. Men jag spelade här med Södertälje ett par gånger så jag vet att det är en bra atmosfär att spela i. Jag känner ingen i laget, förutom Gasper, men jag gillar staden. Det är fint, litet och mysigt.