Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-stjärnan banade vägen för MIK

Anže Kopitar har kommit till Mora med stora förväntningar på sina axlar.
Han glimtade till stundtals i sin premiärmatch mot Djurgården och slovenen visade att det finns stor kapacitet.
I bortamötet mot Västerås var Los Angeles-stjärnan banans kung och noterade ett mål och tre assist när Västerås besegrades med klara 6–2.

Annons

Någon fyndig person skrev i en läsarkommentar att Mora kunde byta namn till Anže IK. Efter att ha sett uppvisningen i Västerås är man nästan beredd att hålla med.

– En bra match. Vi spelade smart, det här var bra inför fortsättningen, sa den store matchvinnaren till Viasat Hockey efter matchen.

Om sina fyra poäng i matchen tyckte 25-årige Kopitar så här:

– Det var okej. Jag är här för att hjälpa laget och hoppas fortsätta i samma stil.

Annars var det Västerås som började bäst och tryckte tillbaka MIK-försvaret långa stunder. Bästa chansen att ge hemmalaget ledningen hade förre Moraspelaren Mikael Zettergren, men liggandes på isen räddade Modolånet Linus Ullmark med klubban.

Men ju längre tiden gick fick Mora mer att säga till om. Och när gästerna fick chansen i numerärt överläge efter 8.30, presenterade sig Mora IK:s världsspelare. Anze Kopitar hämtade pucken djupt ner i egen zon, tog sig in i Västerås och med ett snärtigt handledsskott ställde han helt före detta MIK-målvakten Lars Johansson, som inte alls hann med på det skottet.

– Tur för mig att pucken gick in, sa Anze ödmjukt i den första pausen.

I slutet av perioden slog Kopitar en öppnande passning till Alexander Hilmerson, som i sin tur serverade Gasper Kopitar en smörpassning. Lillebror Kopitar noterade därmed sitt första mål i MIK-tröjan.

Rob Ricci har missat många öppna lägen tidigare, i mitten av andra perioden gjorde han sitt första mål i spel fem mot fem.

En snabb reducering från Västerås innebar att det ändå var match inför sista 20.

Men i början av tredje var storebror Anze i farten igen, den här gången serverade han Daniel Viksten, som fick en kalasträff från blå.

Västerås NHL-proffs, Patrik Berglund, reducerade med sju minuter kvar, men hemmalaget kunde aldrig på allvar hota ett smart spelande Mora.

Sista spiken satte Patrik Björkstrand med ett snärtigt backhandskott, mycket snyggt rätt upp i krysset.

NHL-matchen mellan Berglund/Kopitar gick klart till MIK-forwarden.

– Han är för bra för mig, sa MIK-tränaren Patric Wener med ett skratt på frågan "Hur bra är Kopitar?"

– Man är aldrig för bra för tränaren, kontrade kvällens kung som bidrog till tre sköna MIK-poäng.