Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-stjärna klar för spel i Mora IK

I natt blev Stanley Cup-mästaren Anže Kopitar helt klar för Mora.
- Jag tror att drömmen blir sann, skriver hockeystjärnan på Twitter.

Sent i natt blev det helt klart med den spektakulära värvningen.

- Vi har jobbat hårt de senaste dagarna med att få klart med finansieringen, många sponsorer både nya och gamla har gjort det här möjligt, säger Peter Hermodsson, klubbdirektör i Mora IK.

En av dem som gjort det hela möjligt är spelaren Jonas Westerling.

- Ja han kom själv upp till mig på kontoret och ville hjälpa till för att säkra finansieringen av Anze Kopitar, berättar Peter Hermodsson.

Nu avstår Westerling en del av sin lön för att Mora ska ha råd att betala försäkringen för Anze Kopitar.

Att teckna en försäkring för den årslön som Anze Kopitar har i sitt NHL-lag Los Angeles Kings som ligger kring 50 miljoner kronor årligen kostar Mora IK minst 200 000 kronor per månad.

Kontraket mellan Mora IK och Anze Kopitar är skrivet för resten av den här säsongen, men Kopitar kan bryta kontraket om och när det eventuellt blir spel i NHL igen.

Som det ser ut nu gör Anže Kopitar debut i Mora IK när dalalaget möter Djurgården på lördag.

- Han kommer till Mora undert torsdagen och kommer att presenteras på en presskonferens på eftermiddagen, berättar en nöjd Peter Hermodsson klubbdirektör i Mora IK.

Anže Kopitar ser fram emot att få spela tillsammans med sin bror Gasper som redan spelar i Mora IK.

- Jag är väldigt glad över att för första gången få spela med min bror Gasper, säger Kopitar till hockeysidan Thefourthperiod.com.

På Twitter skriver Anže Kopitar att nu är på väg mot Mora och att han tycker att det ska bli riktigt roligt.