Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-spelare klar för Mora

Bobby Ryan, 25, är klar för Mora IK.

– Det är en världsspelare, säger klubbdirektören Peter Hermodsson.

Efter flera dagars väntan på att kontraktet skulle bli påskrivet fick Mora under onsdagskvällen klart med Anaheim-forwarden Bobby Ryan.

På onsdagskvällen var förhandlingarn mellan spelarfacket och klubbägarna om NHL-konflikten inte avslutade, men om lockouten skulle fortsätta så kommer Ryan att ansluta till Mora IK på tisdag.

– Jag tror inte att det blir något spel på höstsidan, sade Bobby Ryans svenske agent Erik Ryman på onsdagskvällen.

Förra säsongen stod Ryan, som är född och uppvuxen i New Jersey, för 57 poäng (31+26) på 82 matcher och slutade trea i lagets interna poängliga. Han har totalt noterats för 259 poäng på 332 NHL-matcher och spelade så sent som i våras VM, där han gjorde sju poäng på åtta matcher för USA.

– Det är helt underbart att vi lyckas få hit ännu en världsspelare. Det är återigen på grund av våra fantastiska samarbetspartners och fans som vi kan få komma att njuta av Bobby Ryan i Moratröjan. Vi följer givetvis förhandlingarna i NHL och är också medvetna om att affären spricker om NHL skulle dra igång igen, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson till klubbens hemsida.

Tränaren Patric Wener:

– Det är en riktig världsspelare som kommer hit om NHL-lockouten fortsätter. Vi kommer att ha riktigt stor nytta av honom i powerplay framförallt. Det är en riktig målskytt, en spelare med bra målsinne och som är riktigt teknisk. Det är otroligt skoj att han vill komma hit och spela för oss, säger Moras tränare Patric Wener.