Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-spelare kan hamna i division 1

Hockeyligan har sagt nej. Hockeyallsvenskan likaså.
Men hockeyettan välkomnar NHL-spelare till division 1 vid en NHL-konflikt.
Frågan är om klubbarna har råd – och om NHL-spelarna vill lira i svenska tredjeligan?

Annons

"Under förutsättning att klubbarna uppfyller de ekonomiska förutsättningarna och regler som gäller avseende transferkort och försäkringar, skall vi medverka och välkomna NHL-spelare till våra medlemsklubbar i division 1", sade hockeyettans ordförande Ronnie Glysing i ett pressmeddelande på onsdagen.

Glysing sade också att han inte förväntar sig någon invasion av NHL-spelare utan ser i första hand svenskar som vill "representera sin klubb på orten, där spelaren tränar, är uppväxt eller bor".

Svenska NHL-spelare som Thomas Holmström (Piteå), Henrik Zetterberg (Njurunda) och Jhonas Enroth har sina moderklubbar i division 1.

Men Jhonas Enroths moderklubb, Huddinge, tror inte på några NHL-spelare i den svenska tredjedivisionen i vinter.

– Det vore väl trevligt om vi hade råd. Men det har vi inte, sade klubbens ordförande Patrik Lindh till TT och fortsatte:

– Jag har svårt att se att någon av division 1-klubbarna skulle ha råd om inte spelarna kommer gratis. Kanske om något företag går in med pengar.