Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-spelare kan hamna i division 1

Hockeyligan har sagt nej. Hockeyallsvenskan likaså.
Men hockeyettan välkomnar NHL-spelare till division 1 vid en NHL-konflikt.
Frågan är om klubbarna har råd – och om NHL-spelarna vill lira i svenska tredjeligan?

"Under förutsättning att klubbarna uppfyller de ekonomiska förutsättningarna och regler som gäller avseende transferkort och försäkringar, skall vi medverka och välkomna NHL-spelare till våra medlemsklubbar i division 1", sade hockeyettans ordförande Ronnie Glysing i ett pressmeddelande på onsdagen.

Glysing sade också att han inte förväntar sig någon invasion av NHL-spelare utan ser i första hand svenskar som vill "representera sin klubb på orten, där spelaren tränar, är uppväxt eller bor".

Svenska NHL-spelare som Thomas Holmström (Piteå), Henrik Zetterberg (Njurunda) och Jhonas Enroth har sina moderklubbar i division 1.

Men Jhonas Enroths moderklubb, Huddinge, tror inte på några NHL-spelare i den svenska tredjedivisionen i vinter.

– Det vore väl trevligt om vi hade råd. Men det har vi inte, sade klubbens ordförande Patrik Lindh till TT och fortsatte:

– Jag har svårt att se att någon av division 1-klubbarna skulle ha råd om inte spelarna kommer gratis. Kanske om något företag går in med pengar.