Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

New Zealand vann Americas cup-drama

Annons

Det tredje mötet i Americas cup mellan försvarande Alinghi och utmanaren Team New Zealand blev en riktigt seglingsthriller. Till slut stod New Zealand som segrare, 25 sekunder före den schweiziska båten, och leder finalserien med 2_1 i bäst av nio seglingar.

När syndikaten möttes i Americas cup för fyra år sedan vann utmanaren Alinghi med klara 5_0. Nu är det fördel Nya Zeeland _ och i alla Americas cup sedan 1851 som har avgjorts i minst tre matcher har segraren i den tredje matchen till slut vunnit.

Alinghi vann starten i vattnen utanför Valencia på onsdagen. Men New Zealand fick snabbt en stor ledning, ledde med 1.23 minuter vid första märket och såg ut att gå mot en klar seger. Då höll dock en besättningsmans blunder på att förstöra dagen helt för nyzeeländarna. Adam Beashel ramlade av bommen och innan han var på benen igen hade spinnakern fastnat i ett block. Alinghi krympte snabbt avståndet till New Zealand och resten av seglingen blev mycket jämn. Vid sista märket ledde Alinghi med 15 sekunder, men på sista benet tog sig New Zealand förbi igen och vann.

Den fjärde matchen avgörs på onsdagen.

TT

Mer läsning

Annons