Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Neuville överraskande i ledningen

Thierry Neuville. Vad var oddset på att belgaren i en Hyundai skulle leda Rally Sweden inför söndagens tre avslutande specialsträckor?
– Jag ska hitta samma känsla som i dag och köra så hårt jag kan, sade Neuville om läget inför avslutningen.

Annons

Hyundais återkomst till WRC var ingen dans på rosor under fjolåret. Neuville vann tyska rallyt men annars var det sparsmakat med framgångar. Men nu ser Neuville ut att kunna ge sin arbetsgivare ytterligare en seger, i så fall blir han den tredje icke nordbon som vinner svenska VM-rallyt.

– Vi hade en bra däcksstrategi idag, sade Neuville som tog över ledningen från Andreas Mikkelsen på dagens sista sträcka. Därmed startar han sist av WRC-förarna på söndagen.

– Det kommer att bli tufft men jag tror det är en fördel med min startposition, sade han.

Andreas Mikkelsen ledde hela dagen fram till slutsträckan. Men avståndet är bara 1,5 sekunder fram till Neuville. Bakom honom jagar världsmästaren och stallkamraten i Volkswagen, Sebastien Ogier. Ogier är 9,6 sekunder efter Neuville.

Robin Friberg, Ludvika, gjorde en miss på första Rämmen-sträckan och tappade mycket tid. Han ligger åtta i WRC2-klassen och var ändå ganska nöjd efter dagens sista sträcka.

– Vi har förbättrat vår kilometertid mot de bästa hela tiden. I början var vi 1,5 sekunder efter per kilometer, nu är vi ett par tiondelar. Missen på Rämmen var på grund av att jag skrivit för dåliga noter, den delen måste jag förbättra, sade han.

Thomas Thunström, också han från Ludvika, kom till Hagforsservicen med en trasig bil. Visserligen kosmetiskt men han var av rejält på Fredriksbergssträckan och satt fast länge.

– Jag får inte riktigt till körningen, det stämmer inte, sade han.

Thunström ligger på plats 15 i WRC2.

I historiska rallyt försvarade Mats Myrsell dalafärgerna.

– Himla roligt, mycket folk i skogen. Sexa totalt och klassegrare får vi vara nöjda med, det är inte så enkelt med den här bilen i de här förhållandena, sade Myrsell.

Han var lite besviken efter fredagens etapp.

– Vi flöt ovanpå snön men i dag gick det bättre. Vi har 46 sekunder upp till (Kenneth) Bäcklund och det ska det vara, det är både en bättre bil och chaufför, sade Myrsell och skrattade.

Petter Solberg vann historiska klassen för tredje året i rad.