Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nekades starköl - kastade tallrikarna i golvet

Paret som besökte en restaurang fick inte beställa öl till maten då krögaren ansåg att de var för berusade.

Kvinnan ilsknade då till och började slänga tallrikar med mat omkring sig. Nu har hon och maken åtalats för skadegörelse.

Den 6 januari i år kom paret in på restaurangen där de serverades mat. Krögaren hade redan då de kom förklarat för dem att de inte skulle bli serverade alkohol. Kvinnan gjorde ändå ett försök att få öl men krögaren sade nej.

Enligt ett vittne blev då kvinnan "helt tokig" och sade till sin bordsherre att krögaren tafsat på henne. Kvinnan slängde tallrikarna med mat i golvet. Likadant gjorde hon med glasen och en matform.

Då krögaren med sin mobiltelefon filmade händelsen gick mannen fram emot honom, tog mobiltelefonen och kastade den i väggen.

Paret har förnekat brott. Åklagaren anser dock att de gjort sig skyldiga till skadegörelse och att kvinnan ska betala 8 000 kronor i skadestånd och mannen 6 000 kronor.