Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till dubbelriktad trafik på Stigaregatan

Nu vill den politiska majoriteten återinföra dubbelriktad trafik på Stigaregatan, trots att det är ett huvudcykelstråk.

För att ge plats åt bilarna funderar man att smalna av cykel- och gångbanan från planerade 4,8 meter. Här ska cyklister, gångtrafikanter, varav en stor del är skolelever, barnvagnar, hundar, skatare med mera samsas. Vidare finns en trång och skymd garageutfart på denna del av Stigaregatan. Ytterligare trafikstörningar skulle uppstå vid korsningen till Engelbrektsgatan, där det är stopplikt för trafik från centrum.

Vid införandet av enkelriktningen var det skyltat dubbelsidigt att gatan var enkelriktad, trots det trängde sig dagligen åtskilliga bilar fram mot enkelriktningen. Här väljer alltså vår politiska majoritet, med Anders Runström FAP i spetsen, att slå dövörat till den tidigare utredningen i kommunalfullmäktige om en övergripande cykelplan med påståendet ”att frågan inte är död”. Man tycker utan större underlag och går emot tidigare gjorda utredningar av miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

För en säkrare trafik är det viktigt att skilja olika trafikanter åt bilister, cyklister och gångtrafikanter bör därför ha separata stråk. Med en öppning för dubbelriktad trafik tar man ett steg mot detta, då det blir ännu trängre och ökad olycksrisk mellan dessa trafikanter. Nej, det är dags att sätta stopp för den lekstuga våra politiker bedriver med centrumtrafiken och bilismens ständiga prioritering.

Cykelpendlare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare