Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nazistledaren Pär Öberg utesluts ur Elektrikerförbundet

Pär Öberg, presstalesman för nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, har uteslutits från Elektrikerförbundet.

Det var 1 juli som Pär Öberg från Ludvika uteslöts ur Elektrikerförbundet, det skriver tidningen Elektrikern. Enligt tidningen är Öberg anställd i ett mindre elföretag och är sedan 2014 medlem i Svenka Elektrikerförbundet.

Elektrikernas förbundsstyrelse har beslutat att utesluta honom utifrån förbundets stadgar, där det står att organisationen "bygger sin verksamhet på uppfattningen om alla människors lika värde".

– Förbundsstyrelsen fick in en anmälan från vår lokalavdelning, där medlemmar ifrågasatte hur han kunde vara medlem. Efter att han fått yttra sig, så uteslöt vi honom från den 1 juli. Hans värderingar går inte ihop med våra värderingar, säger Pelle Waern, förste vice ordförande i Elektrikerförbundet, till tidningen Elektrikern.

Pär öberg har överklagat beslutet.

– Det är förskräckligt, det är åsiktsförföljelse, säger han till tidningen. Elektrikerförbundet attackerar oliktänkande.

Pär Öberg sitter i Ludvikas kommunfullmäktige på ett mandat för Sverigedemokraterna.