Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nazistledaren Pär Öberg utesluts ur Elektrikerförbundet

Pär Öberg, presstalesman för nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, har uteslutits från Elektrikerförbundet.

Annons

Det var 1 juli som Pär Öberg från Ludvika uteslöts ur Elektrikerförbundet, det skriver tidningen Elektrikern. Enligt tidningen är Öberg anställd i ett mindre elföretag och är sedan 2014 medlem i Svenka Elektrikerförbundet.

Elektrikernas förbundsstyrelse har beslutat att utesluta honom utifrån förbundets stadgar, där det står att organisationen "bygger sin verksamhet på uppfattningen om alla människors lika värde".

– Förbundsstyrelsen fick in en anmälan från vår lokalavdelning, där medlemmar ifrågasatte hur han kunde vara medlem. Efter att han fått yttra sig, så uteslöt vi honom från den 1 juli. Hans värderingar går inte ihop med våra värderingar, säger Pelle Waern, förste vice ordförande i Elektrikerförbundet, till tidningen Elektrikern.

Pär öberg har överklagat beslutet.

– Det är förskräckligt, det är åsiktsförföljelse, säger han till tidningen. Elektrikerförbundet attackerar oliktänkande.

Pär Öberg sitter i Ludvikas kommunfullmäktige på ett mandat för Sverigedemokraterna.