Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nazistiska NMR får demonstrera på 1 maj – tillståndet ändras inte

 
1 maj 2018
Visa alla artiklar

Nu har förvaltningsrätten i Falun behandlat de överklaganden som kommit in gällande nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Ludvika på 1 maj, det rapporterar SVT Dalarna.

Mer läsning om 1 maj i Ludvika för Pluskunder:

Dokument: Sex år med nazismen – så har hatet förändrat Ludvika

Stadshuset kärleksbombat inför 1 maj: "Vill sprida kärlek och visa att alla är lika mycket värda"

TV: Så laddar polisen inför nazistdemonstrationen: "Planera för att väldigt många kommer"

Bli Pluskund för bara en krona här

För drygt en vecka sedan fick förvaltningsrätten in två överklaganden från privatpersoner om beslutet att ge nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, tillstånd att demonstrera i Ludvika på 1 maj. Enligt SVT Dalarna har förvaltningsrätten nu behandlat de båda ärendena.

När det gäller det ena överklagandet så ska det handla om en person som protestera mot tillståndet i ett brev till polisen, som sedan lämnat över brevet till förvaltningsrätten eftersom det uppfattades som ett överklagande. Men personen ska inte ha velat överklaga beslutet, och därför avskrivs ärendet.

Den andra överklagan, som kom från en person i Stockholm, avslogs av förvaltningsrätten med motiveringen att personen inte var berörd av beslutet på ett sådant sätt att denna kunde överklaga det.

Därmed står NMR:s demonstrationstillstånd fast.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här