Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nazist polisanmäld efter bråk med vänsterpartist

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen genomförde den gångna helgen en manifestation i Ludvika och en aktivist, Pär Sjögren, ersättare i Borlänge kommunfullmäktige, ska ha hamnat i bråk med vänsterpartisten Elias Lodin i Ludvika. Sjögren är polisanmäld för ofredande mot vänsterpartisten och en närstående till honom.

Det var i lördags som medlemmar i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) befann sig på Storgatan i Ludvika och delade ut flygblad. Det gjorde också Vänsterpartiet i Ludvika.

De båda grupperingarna hamnade nära varandra och det blev en konfrontation. Vänsterpartisten Elias Lodin uppger för DT att han först blev verbalt provocerad och sedan ska Pär Sjögren – som är ersättare i Borlänges kommunfullmäktige på SD-mandat – enligt Lodin ha tagit tag i hans jackkrage och talat om att han och hans närstående inte hade rätt att vara där.

Sjögren blev enligt Lodin mer och mer våldsam och det slutade med att han blev omkullknuffad.

Vänsterpartisten Lodins närstående hade då ringt till polisen och när de kom fram hade NMR-aktivisterna lämnat platsen och ingen av dem greps.

Däremot blev Sjögren polisanmäld för att ha ofredat både Elis Lodin och hans närstående.

– Det var tumultartat och jag är inte förvånad att det blev som det blev, säger han.

DT har sökt Pär Sjögren för en kommentar. Via sms kommenterar han:

"Nej, jag har inget att säga om något som påstås ha hänt i lördags. Men du ska nog inte köpa allt han påstår".

Både Pär Sjögren och Elias Lodin har i sociala medier berättat om lördagens händelse.

LÄS: Fler nyheter från Blåljus

Håll dig uppdaterad – Följ Brottsplats Dalarna på Twitter