Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattsvart, Eklund

Johan Eklund, 28, hade chansen att döda matchen.
I stället vände Åtvidaberg – och sköt GIF Sundsvall närmare Superettan-kval.
– Det har varit återkommande på slutet, säger Falukillen efter 2–2 i den återupptagna matchen.

GIF Sundsvall kom ut som ett nytt lag på torsdagseftermiddagen efter att matchen mot Åtvidaberg hade brutits med en halvtimme kvar på grund av strömavbrott på Kopparvallen på onsdagskvällen.

– Vi tacklade det bra, åkte tillbaka till hotellet och laddade med hamburgare på Burger King på vägen. På morgonen var vi ute och promenerade. Vi bestämde oss för att gå ut och försöka vinna matchen. Det är svårt att sia om hur det hade gått annars, men avbrottet var bra för oss, en chans att slipa på taktiken, säger Johan Eklund.

På två minuter, 81:a till 83:e minuten, vände GIF Sundsvall 0–1 till ledning 2–1 genom mål av Roger Risholt och Emil Forsberg.

I 85:e minuten hade sedan Eklund ett gyllene läge att döda matchen med vänsterfoten och skicka Sundsvall ovanför kvalstrecket med en omgång kvar av allsvenskan.

– (Fredrik) Holster gjorde det bra nere på kortlinjen och spelade snett inåt bakåt. Jag ska dra upp den i första, men bollen går i ribban, berättar han.

Tre minuter senare kvitterade Mattias Mete.

– Det är en sjuk känsla. Vi vänder på steken och så får de in ett mål på slutet. Det har tyvärr varit återkommande för oss, säger Johan Eklund, vars lag nu måste lita till andra resultat för att slippa att kvala mot Halmstad.

– Vi tror fortfarande att vi ska greja det här.